Om Maria

Jag följer min inre vägledare!

Jag vägleder kvinnor att leva utifrån sitt inre kreativa flöde och forma sitt liv därefter. Jag leder kurser där det kreativa flödet och den inre rösten står i fokus. För jag tror att det bor en flödande kreativitet i oss alla. Som antingen är uppväckt eller som ligger och slumrar. 

I mitt fall slumrade den ett bra tag innan jag förstod att jag har en stor och flödande kreativitet inom mig.  

Jag har så länge jag kan minnas haft en god kontakt med min inre röst, den har talat till mig genom åren och kommit med olika sorters drömmar och idéer. Ibland har jag vågat följa den men i perioder har jag också dämpat den – för att det har känts för läskigt att följa allt det där som mitt inre viskat. 

Ju mer jag litar på att jag är hållen av någonting större (jag väljer att kalla det Gud), desto mer tillit uppstår. Och i tilliten vågar jag följa min inre röst och släppa taget om oro, otillräckligheter och rädslor. När jag följer tilliten, min inre röst och Gud (för mig är allt detsamma) får flödet och kreativiteten utrymme i mitt liv. 

För mig är det så tydligt att det är Helige Ande som dansar fritt inuti mig och använder mig som ett redskap för att nå ut till andra människor som också vill väckas i sin kreativitet. De kvinnor (och en del män) som hittar till mig är kreativa själar som längtar efter att leva i mer frihet och flöde. En del har kommit långt på sin väg, andra är nybörjare. Den gemensamma nämnaren är den djupa längtan att få leva från det inre kreativa flödet och att omge sig med andra som också vandrar den vägen.

Skapandet av visionboard på Bali

Det har inte alltid varit en flödande kreativitet inuti mig. Jag har gått från att vara en vilsen ung kvinna, med dålig självkänsla och stagnerad kreativitet. Jag trodde till och med ett tag att alla inte kunde vara kreativa och framförallt inte jag själv. Jag satt fast i ekorrhjulet, där vardagen swischade förbi alltför snabbt. Jag satt även fast i många tankar, oro och kontroll – som ett tag kändes helt omöjliga att komma ur. Men så en dag fick jag nog av att ligga och snooza sönder mina mornar (här kan du läsa mer om den resan). Jag längtade efter någonting annat. Sen den dagen har det inte funnits någon hejd på vad kreativiteten vill göra i mitt liv. 

Jag sa upp mig och flyttade till Stockholm. Utbildade mig till Feng Shui konsult och startade iBeautify där jag hjälper folk att skapa ett mysigt hem via hembesök och webbkurs. Reste till Indien och Bali (och wow vad kreativiteten spirar på Bali, allt som jag satte i rullning där har manifesterats). Jag startade ett av Sveriges första raw food caféer och samlade in pengar till starten via crowdfunding. Tack vare alla goda raw food tårtor jag åt på Bali väcktes idéen. Bonnier ringde en dag och jag och Marina skapade boken Raw Fika. Vi sålde fiket så småningom och jag började leda kurser inom kreativitet och SHE creates kom till mig på en morgonpromenad – där jag via Zoom bjuder in andra kreativa kvinnor.

Min kreativa studio med utsikt över hästhagen…

Nu har jag precis följt en av mina största drömmar och flyttat ut på landet med min man Olov. Vi bor i ett stort kreativt hus strax utanför Ockelbo, ett gammalt bönhus och kreativiteten blommar för fullt. Här kan du du läsa mer om det. Här får mitt sinne för Feng Shui allt utrymme det behöver.

Varje dag vaknar jag nu i en tacksamhet över att mitt liv har gått från stagnation till flöde och att jag får uppleva sinnesro. Att vakna till detta ger liv till kreativiteten. Varje dag använder jag mig av enkla men kraftfulla verktyg som hjälper mig att behålla flödet och sinnesron – vilka jag också delar med mig av i SHE creates. 

Tron till någonting större har varit och är fortfarande den största pusselbiten i mitt liv. Det är när jag stannar upp och ber och lämnar över mitt liv till Gud och säger ”Ske din vilja, inte min”, som jag märker att det finns så otroligt mycket mer än jag någonsin kommer att förstå med mitt mänskliga jag. 

Tack för att du är – jag har på känn att din själ, precis som min, är en fritt dansande kreativ och alldeles, alldeles ljuvlig själ. 

Psst. Du når mig på hej@mariastadell.se eller 070-365 37 06. 

Det känns numera som det inte finns något annat val än att följa min inre röst och låta kreativiteten flöda. Något jag verkligen älskar att göra är att baka vackra raw tårtor. Jag drev ett raw food café i Stockholm under två år och bakade varje dag, smarriga chokladtryfflar som smälter i munnen. En dag ringde Bonnier, resultatet ser du nedan. Är du organisatör och vill att jag kommer till din stad och håller en raw fika kurs? Välkommen att mejla mig.

Medverkat i:   … mfl!