Nu är jag gift!

För sju år sedan satt jag fast i ett liv som jag inte alls trivdes i, jag kände mig trött, uttråkad, oinspirerad, ofta ledsen, jag gick runt som en zombie och kände att det fanns något inuti mig som ville titta ut. På alla vision boards jag gjorde stod det med stora bokstäver FRIHET! Jag längtade efter frihet på alla plan i mitt liv – frihet att styra mitt eget liv, frihet att styra min egen tid, frihet i själen, att känna glädje och inspiration om dagarna, en längtan att få vara fri från rädslor, fri från kontroll.. mm det var min största längtan.

Varje morgon vaknade jag och kände in denna längtan, och bad om att få leva ett liv i frihet. Idag sju år senare känns friheten väldigt närvarande i mitt liv och ibland kan jag nästan tycka det är lite läskigt med all frihet – att kunna göra precis som jag vill, jag har alla möjligheter att skapa min egen dag precis som jag tycker att den ska se ut, jag har ingen big boss (förutom Gud) att förhålla mig till, jag har skapat ett liv där jag arbetar så mycket som jag känner för, jag har mycket tid om dagarna för lugn, flow och skrivande…

KÄRLEK stod också på min vision board med stora bokstäver. Hela mitt liv har jag längtat att dels få känna kärleken till mig själv men också att få ingå äktenskap med en man som ser mig och älskar mig för den jag är, som ser hela spektrumet av mig, det mörka, det ljusa, det lilla, det stora. Och förra helgen fick jag gifta mig inför Gud och inför goda vänner med precis den mannen jag längtat efter. Att få göra detta i en period i livet när jag känner en ny sorts kärlek till mig själv, känns i linje med det som ska vara.

Det var verkligen helt magiskt, jag njöt så mycket när jag gick in till ingångsmarschen att jag skrattade högt och kroppen rörde sig fritt, det fanns liksom inga spänningar just där och då i den stunden. Det var precis så romantiskt som jag någonsin kunnat önskat mig. Romantiskt på ett sätt som berörde mig djupt in i själen. Att i den tro jag har på det allomfattande, få stå inför Gud och en församling av kära vänner och låta min och Olovs kärlek bli bevittnad och välsignad – ja, det är ett minne som för evigt kommer bo kvar i mitt hjärta.

Att LÄNGTA och känna in vad som är den sanna längtan i livet – och att våga ta steg i den riktningen, det kära du, är vad jag kallar mod, mod att våga leva. Längtan är något djupt där inne, det är något som bor i din själ, som du vet är det sanna, som du hör ibland, något du behöver välkomna i ditt liv, längtan är det som är ditt sanna jag.

Att nå till dina drömmar och din längtan är inget hokus pokus, det handlar om att våga känna in din längtan och vara med den en stund varje dag under en period – för att sedan släppa den fri och låta den komma när du är redo för den.

En uppgift om längtan: Vad längtar du efter mer i ditt liv just nu?

  1. Skriv ner på ett papper med stora bokstäver. Vad längtar du mer av? Vad vill du känna mer av i ditt liv?
  2. Dela din längtan i kommentaren här nere för att inspirera andra.
  3. Känn in denna längtan en stund varje morgon en månad under sommaren. Samma stund du känner in din längtan, samma stund säger du hej till dig själv, ditt inre, det som är du! Du är redan i din längtan, här och nu, även om det kanske inte känns så.
  4. När sommaren är över (någonstans i september), reflektera en stund över om du känner någon skillnad i ditt liv och om du närmat dig din längtan.

Vill du ha hjälp att komma i kontakt med din längtan, och sätta drömmar och visioner i rullning? Då är du varmt välkommen att boka en sessionsserie med mig. Läs mer om det här. 

Ps. Är du man och har hamnat här, häng kvar. Även om de här inläggen riktar sig till kvinnor, är jag säker på att du kan lära känna det kvinnliga och feminina mer genom att ta del av dessa brev. Kanske har du en kvinna där hemma som du kommer att lära dig att förstå mer genom dessa inlägg.

Ps 2. Kika in chokladtårtan här nere, den är så mumsig att jag smäller av. Den bakade jag till vår tårtbuffé på bröllopet!

Boka en session

“SKAPA” – en sessionsserie som för dig närmre det som är du.

x Kom i kontakt med ditt kall

x Öppna upp för din kreativitet och intuition

x Kom igång med dina idéer och visioner

x Lär dig lyssna på dina JA:n och följa din lust

RAW BRÖLLOPSTÅRTA

Botten 

1 1/2 dl cashew

1 dl kokosflingor

1/2 dl pumpakärnor

3/4 dl raw kakaopulver

1/2 tsk kvalitetssalt

1/2 tsk äkta vanilj

15-20 dadlar (ca 200gr)

Ev en skvätt vatten beroende på hur mjuka dadlarna är

Mixa de torra ingredienserna i en matberedare, tillsätt dadlar och eventuellt en skvätt vatten. Tryck ut degen i en plastfolieklädd springform. 

Fyllning

6 dl blötlagda cashewnötter

2 dl lönnsirap

1 1/4 dl dl starkt kaffe

1 1/2 dl kokosgrädde

1 dl kokosolja

1 1/4 dl kakaomassa (ca 125 gr)

1 tsk salt

1 tsk äkta vaniljpulver

Börja med att blötlägga cashewnötterna (gärna över natten). Värm kakaomassan över ett vattenbad på låg värme. Mixa först lönnsirap, kaffe, kokosgrädde, kokosolja, salt och vanilj i en höghastighetsmixer. Tillsätt kakaomassan och mixa igen, tillsätt hälften av nötterna och mixa slätt och ha tillsist i de resterande nötterna och mixa massan helt slätt. Häll över smeten i formen och dekorera med blåbär och hallon. Ställ in i frysen en stund. 

Kakaomassa finns att beställa på nätet på alivefoods.se

Dekor: ca 1 1/2 dl blåbär och  1 1/2 dl hallon och ätbara blommor från naturen.

Hallonswirl:

1 1/2 msk agave

1 dl tinade hallon

3 msk kokosolja

2 msk citronjuice

1/2 msk hallonpulver

1 dl blötlagda cashewnötter

1/2 kryddmått salt

1 kryddmått vanilj

Mixa ihop alla ingredienser i en höghastighetsmixer till en jämn smet, häll i en spritspåse och spritsa över tårtan. Ställ in i frysen och låta tårtan sätta sig i cirka 4 timmar. Ta fram en stund innan servering och dekorerar med ätbara blommor från naturen.