Retreat i Bönhuset

En helg för dig och ditt inre 

Välkommen hem till mig

En helgretreat i Bönhuset i Åbyggeby, strax utanför Ockelbo

Ett par gånger om året bjuder jag in till retreat i vårt vackra Bönhus. En innerlig helg där du får komma och landa med dig själv, samla kraft och tillit i en varm och hållen cirkel tillsammans med andra kvinnor.

En helg där du får möjlighet att komma närmre dig själv och din allra sannaste längtan. Genom olika guidade övningar kommer du att ges utrymme att lyssna till din inre röst och visdom. Här får du släppa taget om vardagen och landa in djupare med dig själv – en helg helt och hållet tillägnad dig och ditt vackra inre.

 

“Jag öppnade dörren till Bönhuset och klev rakt in i en känsla av gemenskap, andaktshet och harmoni.” 

Hanna

“Det är mindre lätt att sätta ord på känslan, men något i stil med pånyttfödelse och tillit.”

Eva

Vill du landa med dig själv och ditt allra innersta rum? Vill du komma närmre din inre visdom? Vill du ge uppmärksamhet åt din djupare längtan? Vill du ge dig själv något vackert, bara för dig?

 

Retreaten hjälper till att öppna upp för kontakten inåt och under dagarna får du fördjupa din relation med hon som bor där inuti dig. Du kan antingen redan ha en intim kontakt med ditt inre eller så längtar du efter att få skapa denna kontakt. Oavsett vart du befinner dig i din livscykel är du välkommen i denna cirkel.

Här får vi möjlighet att vara med varandra precis som vi är i systerskap och samhörighet. Här får vår allra djupaste längtan den uppmärksamhet den vill ha. Retreaten bjuder in dig till ditt allra innersta rum där du känner dig som mest hemma.

En helg för innerlighet, mjukhet, skratt och tårar! 

Retreaten innehåller

 

 • Guidade övningar för att komma närmre dig själv
 • En hållen cirkel där du får landa med dig själv och ditt inre
 • Stunder för skrivande & reflektion
 • Mjuk yin-yoga
 • En gemenskap med andra kvinnor
 • Mysiga stunder för bara varande
 • Lunch, eftermiddagsfika och middag på lördagen. Brunch och fika på söndagen. 

Praktisk information

Nästa tillfälle? I och med Covid-19 samt pågående renovering så vet jag inte riktigt när jag kommer bjuda in till nästa retreat. Troligen blir det under hösten 2021. Skriv gärna upp dig på intresselistan om du vill ha förtur på en av platserna och ett mejl när jag släpper nya datum. (Intresseanmälan är inte bindande).

Tid: Start 11 på lördagen och avslut 15 på söndagen.

Pris: 2500 kr inklusive moms samt vegetariska måltider. Boende tillkommer (se förslag nedan).

Betalning & fakturering: Fakturering sker via e-post i förskott, faktura skickas innan kursstart med betalning tio dagar.

Plats: Bönhuset i Åbyggeby, Åbergsströmmen 1, 816 94 Ockelbo

Ta sig hit med bil: Stockholm – Ockelbo tar 2 h och 20 min med bil. Har du bil och kan tänka dig medpassagerare alternativt saknar bil och vill åka med någon? Meddela mig så kopplar jag er samman.

Ta sig hit med tåg: Det går tåg som passar med retreatens tider från t.ex. Stockholm till Ockelbo Station, därifrån ordnar vi med upphämtning.Tåget tar lite drygt 2 h.

Notera: Det finns endast plats för 8 personer i och med Covid-19.

Regler för avbokning: Anmälan till kursen är bindande, men du får såklart tillbaka kursavgiften vid sjukdom med giltigt läkarintyg eller vid symtom av Covid-19.

Boende

 • Här i byn finns det fem enkla små stugor med promenadavstånd från Bönhuset, som sköts av den lokala fritidsklubben. De kostar 600kr/natt (städning och sängkläder ingår ej). Önskar du bo i en sådan, meddela mig via formuläret så sköter jag bokningen. I formuläret kan du också önska om du vill dela stuga tillsammans med någon annan, isåfall halveras kostnaden till 300kr/natt. Här kan du se en bild på stugorna. 

 

 • Det går också att bo på vackra Wij Trädgårdar, i stilfulla herrgårdsrum. Här kan du läsa mer om Wij Trädgårdar som ligger 3 km från Bönhuset, isåfall behöver du vara bilburen. Den bokningen sköter du själv.

Tider/Schema

 • Lördag. Vi startar kl 11 och avslutar dagen cirka kl 20.
 • Söndag. Vi startar kl 9 och avslutar kl 15.
 • Programmet är luftigt och innehåller sköna pauser och tid för reflektion. Om vädret tillåter kommer vi också att ha vissa aktiviteter utomhus.

Lovord <3

Jag öppnade dörren till Bönhuset i Ockelbo och klev rakt in i en känsla av gemenskap, andaktshet, harmoni och kvinnokraft.

Jag blev överväldigad med inspirationen både från miljön, maten, deltagarna och från Maria som ledde oss genom den välplanerade dagen av aktiviteter och övningar med sitt underbara lugn.

Den här retreaten satte igång många processer för mig, men framför allt bidrog den med att öppna upp mitt hjärta – som jag inte ens visste att det var stängt!

En boost i rätt riktning, en påminnelse om vem jag är. Tack så jättemycket!

Hanna

För mig är trygghet, ”vackerhet” och utveckling, ledord som för mig framåt. Kvinnlig kraft och gemenskap är också ledord som på senare år landat mjukt i min kropp & sinne. Dagen jag tillbringade tillsammans med elva kvinnor i ditt hem, Maria, landade som bomull i mig. Allt vackert, alla positiva energier, känslan du skapade och min lust att skriva som väcktes till liv efter alla åren som gått.

Det är mindre lätt att sätta ord på känslan, men något i stil med pånyttfödelse och tillit. Fantastisk känsla och jag längtar redan efter en återträff.

Tack och tack och tack igen!

Eva

 

Om Maria

Jag tror på ett liv och skapande som kommer inifrån. När jag lyssnar på mitt allra innersta, den urrytm och visdom som bor i mig och låter det som vill uttryckas få komma igenom, känner jag mening och lust.

Genom att följa min cykels rytm och årstidernas rytm skapar jag mitt liv – här känns det mjukt och hemma att vara.

Jag vägleder kvinnor hur de kan lyssna på sin inre röst och utgå från sin djupare visdom.

 

Varmt välkommen hem till mig.

 

Kram Maria

Kontakt

070-365 37 06

Är du organisatör och vill att jag kommer till din studio och leder denna retreat? Jag skapar även halvdags- och kvällsworkshops. Välkommen att höra av dig till mig.

Utrymme för reflektion

Vegetariska måltider

Övningar för själen

Systerskap

Raw Fika <3

Närande pauser

Varmt välkommen