Om Maria

Jag följer min inre röst!

“Kära vackra Tillit. Med Dig känner jag mig trygg. Med Dig blir oro och rädslor svaga. Med dig vågar jag. Vågar vara mig själv. Du fantastiska tillit, jag vill bada med dig, i dig, varje dag. Låt mig alltid få ha dig vid min sida. Det är så skönt när du är här med mig. Jag vilar. Jag landar. Jag känner. Tack. “

– Tillit av Maria Stadell, ur boken “Den inre rösten”.

Inom mig bor min största vägledare och en vacker & flödande kreativitet.

Jag har så länge jag kan minnas haft en god kontakt med min inre röst, den har talat till mig genom åren och kommit med olika sorters drömmar och idéer. Ibland har jag vågat följa den men i perioder har jag också dämpat den – för att det har känts för läskigt att följa allt det där som mitt inre viskat.

Jag har precis skrivit min andra bok som handlar om just det här: Den inre rösten – för själens viskningar och det kreativa flödet! En bok som för dig närmre din allra sannaste röst, den som viskar vilka steg du vill ta! Under november släpps boken och du kan redan nu förbeställa den.

Ju mer jag litar på att jag är hållen av någonting större (jag väljer att kalla det Gud), desto mer tillit uppstår. Och i tilliten vågar jag följa min inre röst och släppa taget om oro, otillräckligheter och rädslor. När jag följer tilliten, min inre röst och Gud (för mig är allt detsamma) får skapandet utrymme i mitt liv. Blockeringar och stagnationer luckras upp och flödet blir närvarande. 

Det finns något inom mig som vill dansa fritt och använda mig som ett redskap för att nå ut till andra människor som också vill väckas i sin kreativitet. De kvinnor (och en del män) som hittar till mig är kreativa själar som längtar efter att leva i mer frihet och flöde. En del har kommit långt på sin väg, andra har precis börjat ta stegen. Den gemensamma nämnaren är den djupa längtan att få leva från det allra innersta kallet och att omge sig med andra som också följer den vägen.

 

Bali väckte min kreativa själ…

Det har inte alltid varit en flödande kreativitet inuti mig. Jag har gått från att vara en vilsen ung kvinna, med dålig självkänsla och stagnerad kreativitet. Jag trodde till och med ett tag att alla inte kunde vara kreativa och framförallt inte jag själv. Jag satt fast i ekorrhjulet, där vardagen swischade förbi alltför snabbt. Jag satt även fast i många tankar, oro och kontroll – som ett tag kändes helt omöjliga att komma ur. Men så en dag fick jag nog av att ligga och snooza sönder mina mornar (här kan du läsa mer om den resan). Jag längtade efter en djupare kontakt inåt. Sen den dagen har jag tagit ett steg i taget för att skapa en intimare relation med mig själv. 

Jag sa upp mig och flyttade till Stockholm. Utbildade mig inom den österländska läran om Feng Shui och startade webbkursen iBeautify. Reste till Indien och Bali (och wow vad kreativiteten spirar på Bali, allt som jag satte i rullning där har manifesterats). Jag startade ett av Sveriges första raw food caféer och samlade in pengar till starten via crowdfunding. Tack vare alla goda raw food tårtor jag åt på Bali väcktes idéen. Bonnier ringde en dag och jag & Marina skapade boken Raw Fika.

Vi sålde cafét så småningom och jag började leda kurser på temat att lyssna på den inre rösten med webbkursen Soul Whisper.

Så småningom kom SHE creates till mig på en morgonpromenad – där jag nu via Zoom bjuder in andra kreativa kvinnor som följer sin inre röst. Hit går stort fokus idag och det är med stor glädje jag skapar i detta program.

I min kreativa studio skapar jag i samarbete med min inre röst…

För drygt ett år sedan följde jag en av mina största drömmar och flyttade ut på landet med min man Olov. Vi bor i ett stort kreativt hus strax utanför Ockelbo, ett gammalt bönhus och skaparprocessen fördjupas allt mer för varje dag som går.

Varje dag vaknar jag nu i en tacksamhet över att mitt liv har gått från stagnation till flöde. Jag använder mig av enkla men kraftfulla verktyg som hjälper mig att leva enligt mitt kall – vilka jag också delar med mig av i SHE creates. 

Tron till någonting större har varit och är fortfarande den största pusselbiten i mitt liv. Det är när jag stannar upp och ber och lämnar över mitt liv till Gud och säger ”Ske din vilja, inte min”, som jag märker att det finns så otroligt mycket mer än jag någonsin kommer att förstå med mitt mänskliga jag. 

Tack för att du är här – jag har på känn att din själ, precis som min, är en fritt skapande och alldeles, alldeles ljuvlig själ.

Psst. Du når mig på hej@mariastadell.se 

Något jag verkligen gillar att göra är att baka vackra raw tårtor. Jag drev ett raw food café i Stockholm under några år och bakade varje dag, smarriga chokladtryfflar som smälter i munnen. En dag ringde Bonnier, resultatet ser du här bredvid. 

I början på 2019 nyutgavs boken och döptes om till Fika Nyttigt. 

 

Medverkat i:   … mfl!