om Maria

– kreatör, författare & nutidens medicinkvinna

om Maria

– kreatör, författare & nutidens medicinkvinna

“Livmodern. Pulserande. Stillsam. Rytmisk med naturen. Visdom. Kraft. En länk till det stora. Inom mig.

– Versen Livmoderljus ur min bok “Den inre rösten”.

Min önskan med mitt arbete är att du ska ledas närmre dig själv, så att du kan skapa det som innerst inne kallar på dig.

Inom mig bor min största vägledare, en inre visdom, en urrytm och en vacker och flödande kreativitet. Jag följer min inre röst, årstidernas rytm, både de inre och yttre i mitt liv och skapande. Genom att följa mina cykler och rytmer lär jag mig hur jag ska ta hand om mig själv och hur jag kan använda min inneboende kraft på det jag vill bidra med. Genom att blicka inåt, till min sanning och släppa förlegade normer leds jag djupare in i livets mysterium där hela jag får plats, där skaparlusten föds och där jag hör min livmoders visdom – hon som vet vilka stegen på min livsstig är. 

Sommaren 2021 släppte jag min andra bok. En bok om menscykelns rytm, hur jag kan läka mig själv och leva i samklang med min cykliska natur som menstruerande kvinna.

Genom att skapa en intim relation med mina inre årstider känner jag mig allt mer hemma i mig själv, stegen på min livsstig, mitt kall och det jag ska bidra med blir allt tydligare. Varje gång jag får menstruera får jag möjligheten att landa in med en livsvisdom som inte bara gynnar mig själv, utan även min omgivning. 

Menscykeln

– visdom inifrån!

Det bor en vacker och viktig skatt inom oss, en skatt som du kanske redan har upptäckt inom dig eller är nyfiken på att få lära känna. Skatten heter menscykeln och är vårt alldeles egna pärlhalsband, fyllt med vackra pärlor som öppnar oss för livets mysterium, så att vi kan dyka djupare in i vårt inre och det som livet vill med oss.

”Det här är ingen vanlig bok utan en guldbiljett till en spännande upptäcksfärd”.

Jag är författare, kreatör och nutidens medicinkvinna – genom mina böcker, kurser och retreats bidrar jag till den helande, vaknade och vilda kvinnan. Jag använder mig dagligen av enkla men kraftfulla ceremonier & ritualer som hjälper mig att känna mig hemma i mig själv och leva efter det som kallar inom mig – ceremonier som jag också delar med mig av i Portalen, en gemenskap online för den cykliska och skapande kvinnan. 

“Tack för den här underbara cirkeln av kvinnor som ger kreativt mod och en resonans på ett djupare och lustfyllt plan. Den hjälper mig att vara i flödet.” Therese

För snart sex år sedan följde jag en av mina största drömmar och flyttade ut på landet med min man Olov. Vi bor nu i ett stort kreativt hus, ett gammalt bönhus från 1898 och livs- och skaparprocessen fördjupas allt mer för varje dag som går. Här har jag skapat mig en studio, en alldeles egen kraftplats att skapa det som vill uttryckas genom mig, där jag bland annat författade min första bok och leder enskilda samtalsceremonier och onlineprogram i grupp via Zoom. 

Till vårt hem bjuder jag också in till retreat – en helg för att landa i det allra innersta rummet. Nytt är också att vi har öppnat bönsalen för övernattande gäster, en möjlighet att komma och landa i en kreativ och inspirerande miljö. 

Tron till en kärleksfull källa har varit och är fortfarande, tillsammans med livmoders visdom, de största pusselbitarna som läker mig. Det är när jag stannar upp och ber och lämnar över mitt liv och säger ”Ske din vilja, inte min”, som jag märker att det finns så otroligt mycket mer än jag någonsin kommer att förstå med mitt mänskliga jag. När jag dessutom följer mina egna cykler och rytmer, ja, då förändras hela livet. Jag hör mina behov, behov som jag behöver lyssna på för att kunna följa mitt kall och vara den kvinna jag kommit hit för att vara i detta jordeliv. 

Tack för att du är här – hör gärna av dig om det finns något jag kan hjälpa dig med. 

 

Kram Maria

Du når mig på hej@mariastadell.se 

 Många ord har velat uttryckas och det landade i att jag skrev min första bok: “Den inre rösten”. Det är en bok om skapandet, det som vill uttryckas genom oss och om att följa det vi hör inombords. För jag tror att var och en av oss har något som kallar, något som vill väcka oss och få oss att dela det med vår omgivning.

“Din bok är ljuvlig och väcker så mycket i mig. Bär den med mig i väskan och läser/skriver när jag får feeling. Tack för allt du är och ger.”