Planera med själen!

Kom närmre dina drömmar och dig själv!

Det här är mitt ”super-duper-bästa” redskap någonsin! Genom att göra detta kommer jag närmre mig själv och mina drömmar, samtidigt som jag skapar mig en skön vardag.   

 • Vill du följa dina innersta drömmar och ta de stegen du längtar efter?  
 • Behöver du struktur för att kunna göra det?
 • Lever du i free-flow och glömmer bort att planering kan vara skönt också?
 • Vill du får in mer själ och kontakt med ditt inre i ditt liv och/eller företag?

Ända sedan jag började ge mig denna stund för mig själv på måndagar och svara på dessa frågor. Märker jag hur skönt det är för själen. Att checka in och samla ihop mig inför en ny vecka, och planera utifrån den platsen i mig som är Jag, som känns sann just i den stunden.

Det här gör jag alltså varje måndag för att planera för mina drömmar, för mitt företag och för min kreativitet. Så att jag dyker upp för det som jag är här för att bidra med, det som jag längtar efter och det som vill komma igenom mig just i denna period av livet. 

“Kreativitet behöver en stor dos mod, själ och planering – därför rekommenderar jag att göra den här ritualen kontinuerligt! 

Planering + Själen

Jag gör en RITUAL – en ”planering med själen”! Där jag svarar på sex olika frågor varje måndag (samma frågor). Innan jag svarar på frågorna gör jag följande:   

 • Går en promenad eller sitter framför brasan en stund  
 • Läser något ur en inspirerande bok (Rebecka Campbell är min favoritförfattare just nu)  
 • Ber en bön

Sedan svarar jag på följande frågor:   

6 frågor för din själ och dina drömmar!

 

 1. Hur känner jag mig? Vad har jag på hjärtat just nu? Viktig fråga, att faktiskt känna efter vad det är som försiggår just nu. Och stanna till en stund med den känslan.  
 1. Det här vill jag sluta göra? Finns det någonting som tar din energi och dränerar dig?  
 1. Det här vill jag förändra? Finns det något som inte fungerar just nu i ditt liv/företag, som du vet att du behöver ändra på för att du ska må bra?  Finns det beteenden som du önskar att du skulle vilja förändra och bli fri från?
 1. Det här är jag tacksam för denna måndag? Skriv några punkter där du skriver om din tacksamhet, vad är du tacksam för och varför? Också mycket viktig fråga för att se det som är gott i livet just nu.   
 1. Längtan. Idéer. Drömmar. Inre visdom. Vad är sant just nu? Vad dyker upp i dig i denna stund? Finns det något som bubblar till ytan som du vill skriva om?  
 1. 3 saker jag vill få gjort/fokusera på denna vecka i mitt företag/mitt liv/min dröm? Bästa punkten, här får du välja ut tre saker! Och endast tre! Det är just det som är hela grejen, att göra få saker med kvalitet snarare än en hel drös med saker halvdant. Jag brukar skriva tre punkter för företaget & mitt skapande samt tre punkter för livet i övrigt.

När frågorna är svarade på ber jag en bön och lämnar min längtan och min vecka i händerna på det som är bortanför mitt förstånd.   

Kära Gud, Helige Ande, Moder Maria, alla Änglar här i rummet.   

 

Tack för att jag får ha denna stund. Tack för att jag får skriva. Tack för friheten i mitt liv. Tack för att jag får skapa, vara kreativ och känna frihet. Tack för att jag får hjälpa andra att känna deras längtan. Tack för tillit och andakt.   

 

Jag ber att få lägga min längtan i Era händer och göra mig fri från min egen begränsade vilja. Jag ber för den här veckan, att jag får följa Er, att jag får vara öppen för de steg som är mina att ta.   

Må Er vilja ske. Amen.   

Tack för att du här. Vill du vara i en gemenskap med andra kreativa kvinnor och följa dina drömmar?

Då är du välkommen att delta i SHE creates. Läs mer om det här nere.   

Ps. Kommentera gärna här nedan hur du planerar din vecka. Genom att dela med oss kan vi inspirera varandra.

Marias kommande event

Vi möts vid sex tillfällen via Skype under två månader. 

 

Det är så många gånger jag sitter på min egen kammare och fastnar i mina egna idéer och mitt skapande. Nu finns möjlighet att under två månader vara med i ett sammanhang där kreativitet, skapande, drömmar och den inre rösten står i fokus.

 

Du får skapa en intim kontakt med dig själv tillsammans med andra kvinnor på en liknande resa, samtidigt som du skapar det du längtar efter i ditt liv. När vi delar med oss av vårt inre till andra sätter vi igång en djupare process inom oss som verkar på många plan i livet och i vårt skapande – jag ser det om och om igen i mina kvinnocirklar och i min egen skaparprocess.

Foton från amazing Kaboompics och Olov Stadell. Tack!