Flow utan mobilen

Kan låta fånigt att stänga av mobilen och inte vara anträffbar under en dag – men oj vad jag behövde det! Ett ständigt brus av andras liv, av mejl, missade telefonsamtal och en jämförelse av mitt eget liv kontra andras via Instagram och Facebook. Att hela tiden kolla läget, vad som händer där ute i cyber space, checka in med mobilen istället för mig själv eller mina nära och kära. När blev det så här? Jag som inte ens skulle ha en iPhone och Facebook.

En VÅRRETREAT (eller sommar blev det ju) med mig själv fick det bli med start i fredagskväll och slut i söndagsmorse. Mobilen av. Så snart jag stängt av den märkte jag en pustande suck, puh, yes, nu är det du och jag baby. Min man hade tagit sig till skogen för sin egen retreat sovandes på granris i den bara himlen – så två nätter i mitt eget sällskap i den lilla stugan. Jag kunde inte annat än le för mig själv.

Vaknar upp på lördagmorgon och ber en bön i tacksamhet – över allt det i livet som jag tycker om och njuter av. Har på senaste fastnat i någon form av surhet, stress, rädsla att inte räcka till, otacksamhet – ett tryck över bröstet har gjort sig påmint att jag inte lyssnar på mig själv utan bara springer på utan att stanna upp. Jag hör den där inre rösten men lyssnar inte på den. Men den här helgen fick det vara annorlunda, den här helgen fick den rösten göra sig hörd och jag agerade endast utifrån den.  Då blir det yoga, lugn promenad, en hallonsmoothie i solskenet, en tupplur i hängmattan, lite trädgårdspyssel (där jag visst gick igång lite men fann mig själv igen), tidig kväll, tidig morgon, barfota i gräset, skriva dagbok vid vattnet…Ja, bara sånt som kändes härligt för själen liksom.

När jag är med mig själv på det här viset – det är då jag hör mig själv, det är då jag får insikter som kommer från själen och inte från huvudet, det är då jag förstår vad jag behöver i mitt iv för att må bra. Det är skitläskigt att lyssna men oj så viktigt. Att skala av och ta bort det som distraherar mig för att kunna möta mig själv. Tack Sarah Avant Stover för tips med en alldeles egen vårhelg.

Här är några av de strategier som hjälper mig att hålla mig i det sköna flödet livet erbjuder varje dag, utan abrupta avbrott av mobilen:

x Kolla mejl ett par/tre gånger i veckan

x Ha en dag i veckan helt fri från Facebook/Instagram

x Medvetet användande av sociala medier, en kort stund om dagen räcker gott och väl

x Ingen mobil innan frukost och absolut inte i sängen (den har jag kört sen jag skaffade iPhone och kommer fortsätta med så länge jag lever)

x Inte kolla på mobilen när jag går eller kör bil, ja, det har hänt! Pinsamt, jag vet.

x Ge mig själv en stund om dagen som bara är för mig #luxuryselflove

Må så gott, vi hörs snart igen. 

Psst. Vad har du för strategier med mobilen? Dela gärna i kommentaren.