Hejdå scenskräck!

I alla dessa år har jag varit den där tjejen som liksom inte riktigt vågat ta plats, blyg och knallröd i ansiktet så fort någon kollar åt mitt håll, ni vet – den tysta, duktiga flickan. Men hey! Det verkar som det har förändrats nu. Och när jag stod på scenen inför nästan 600 personer i publiken och kunde känna glädje i det och att cellerna nästan vibrerade av lycka – då kände jag att det är ju så här det ska kännas. Visst var det pirrigt att stå där, men ett hanterbart & skönt pirr!

Jag och min kollega Marina tog en high five innan vi klev upp och vi hade så kul! Vi berättade vår story, om hur vi träffades via Instagram, startade vårt café via crowdfunding, om hur Bonnier ringde oss en dag och våra liv som entreprenörer.

Vad är skillnaden då? Från nu och förr? Jag har de senaste åren övat mig på att ta plats, övat på att stå inför grupper (började i lite mindre skala). Jag minns när jag skulle hålla mitt första yogapass inför en grupp på 15 personer, och mina knän skakade så jag knappt kunde stå upp. Det var jobbigt men det var också skönt efteråt när jag hade gjort det och framförallt så var det inte farligt. Sen har jag fortsatt, jag har lett mindre workshops och större yogaklasser upp till 80, och vips så är det som att kroppen/hjärnan har fattat att det är helt okej att stå inför folk att prata.

Och ja, jag vill erkänna – jag älskar uppmärksamheten nu 😉 Det är ju kul när folk lyssnar på mig och det är kul att stå på scenen. Den omprogrammering som hänt i mig känns helt rätt, och det är så skönt att släppa den där tysta, blyga tjejen, som alltid egentligen velat ta plats #fuckjante #girlpower

Dreams come true! Ja, drömmar blir sanna – så är det! Enda sen jag arbetade med events och fick träffa och lyssna på oändligt många inspirationsföreläsare har jag tänkt att: på den där scenen vill ju jag också stå. Jag är glad och ser fram emot fler scenupplevelser. Tack 4GoodLiving som arrangerade detta event. (By the way – de har underbara inspirationskvällar)

Tips till dig som ska stå på scenen: 

  1. Fundera vad du vill säga, hitta en röd tråd och ett budskap – våga vara personlig
  2. Förbered dig genom att skriva stödmanus i punktform
  3. Ta det lugnt en stund innan och försök att andas så lugnt som det bara går
  4. Öva på mindre grupper och våga utmana dig

Är du rädd för att stå på scenen? Ställ gärna dina frågor här nedan – så ska jag göra mitt bästa för att svara.

Allt gott.