• Hur kan jag börja lyssna inåt när det är sådant brus av tankar?
  • Hur ska jag välja en vardag som jag trivs med?
  • Hur ska jag ta mig ur ekorrhjulet?
  • Hur kan jag ta steg för min längtans röst?
  • Hur kan jag följa en dröm jag har?
  • Hur får jag mitt företag att komma igång?

Och så vidare.

Jag kommer att ge dig tre steg i detta inlägg som en liten hjälp på vägen. Ha tålamod med dessa steg, de kommer att ta dig vidare. Men det finns ingen genväg, du behöver först våga stanna upp och känna in vad det är du längtar att känna mer av i ditt liv.

Här kommer tre steg med tre enkla övningar för dig att komma igång.

 

1. Hur vill jag känna mig i mitt liv?

Inre balans? Lugn och ro? Mindre stress? Flödande? Kreativ? Tacksam? Tillit? Vad det än är du innerst inne längtar efter att känna mer av så är det enormt viktig att sätta ord på det. Om du till exempel vill känna mer lugn och ro i ditt liv, då kommer du att börja leva livet utefter denna längtan så sakteliga. När du blir medveten om hur du vill känna dig tar du per automatik steg i den riktningen.

ÖVNING

Först behöver du alltså bli medveten om hur du faktiskt vill känna dig i ditt liv. För utan att riktigt veta det, så blir det svårare att navigera i livet. Ta en kvart en dag den här veckan, gå gärna ut i naturen och ta med dig en anteckningsbok. Ställ dig frågan: ”Hur vill jag känna mig i livet”? Känn efter och skriv ner hur du skulle vilja känna dig i ditt liv. Skriv allt det som dyker upp när du ställer dig den frågan.

 

2. Hej då duktiga flickan!

Du behöver inte prestera i en oändlighet, göra mer, hela tiden och vara “duktig”! Den tiden är förbi. Oh herre jissus, jag pratar givetvis till mig själv också. Jag är så färdig med detta prestationsinriktade tankesätt. Här kommer en övning på hur du kan vara mindre i prestation och mer i kontakt med ditt sanna Jag.

Övning

Inför en ny dag, ställ dig frågan, vilka tre aktiviter ska jag fokusera på idag? Du får endast välja tre, det är det som är tricket. Less is more. Och jag vet, det kan vara svårt när chefen vill att jag ska göra både det ena och det andra, barnen drar i mig, det ska lagas mat, motioneras, bokas in möten, instagrammas etc. Men om du verkligen bara fick fokusera på tre saker idag, vilka tre saker blir det? Och imorrn får du såklart välja tre nya. Tricket är att göra färre saker i ett lugnare & mer närvarande tempo, än många saker halvdant och stressat. Vilket också resulterar i att resultatet blir bättre samtidigt som du mår bättre.

3. Tema

Många av oss har mycket runtomkring oss och då kan det vara bra att inför en ny vecka känna efter vad det skulle vara skönt att ha som övergripande tema. Mitt tema denna vecka är: lyssna inåt och sakta ner!

Övning

Skriv ner ditt tema på en lapp och sätt på lämpligt ställe där du blir påmind om det, t.ex. på kylskåpet, i almanackan, på anslagstavlan etc. Dela gärna i kommentaren här nedan vilket ditt tema blir denna vecka. 

Tack för att du är här och vill följa mer av det du längtar efter i ditt liv.

Nu önskar jag dig en fin vecka.

Kram Maria

Ps. Välkommen att prenumerera på mina månadsbrev!