Den inre vägen

– som för mig hem till mig själv!

I nästan hela mitt liv har jag varit anställd och många av jobben har varit drömjobben. Jag har fått resa till vackra platser runt om i världen och i Sverige. Jag har haft bra chefer och mysiga kollegor. Trots detta kände jag en gnagande tomhet inom mig, en längtan efter någonting, som nu i efterhand blivit tydligt – var mig själv. Jag saknade kontakten med hon här inuti och de allra innersta viskningarna. 

För mig har det inneburit ett stort skifte i hur jag nu väljer att leva mitt liv jämfört med tidigare. Jag vet inte vart mina inre viskningar ska ta mig men det jag vet är att sen den dagen jag började lyssna på de så går det absolut inte att göra någonting som inte stämmer överens med mitt inre. 

När jag lyssnar på min inre röst och följer det som jag hör – då känner jag mig fri! 

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det var på det här sättet jag skulle leva, som jag gör idag. Även om jag på senare år haft mina aningar om denna framtid som är nu, så var det ofta begränsade av mina tankar om ”inte kan väl jag”. Detta liv fanns i min själs längtan men det var för dimmigt att se och känna. Nu känner jag mig själv tack vare att jag har tagit ett steg i taget för min inre röst. 

Solnedgången häromkvällen…

Jag väljer nu att leva mitt liv där mitt inre har förstahandsplats. Stress, oro, borden och måsten vill jag inte längre välja. Ibland kan jag få dåligt samvete för att det känns som jag har det så bra här på landet i det liv som jag benådats med, som att det är orättvist mot alla de som stressar, lever i oro och ”kämpar” i sitt liv. Men jag vet såklart att det inte hjälper någon att jag har dåligt samvete.

Istället lägger jag min tid och mitt engagemang på det som jag ser gör skillnad i mitt eget liv och det delar jag mer än gärna med mig av för att inspirera andra som också känner sig kallade av den inre vägen.

I sommar dök idéen upp om den här filmen. Med den vill jag bidra med den känsla som jag lever här i Ockelbo och de steg jag tar i min vardag, för mig själv, mitt företag och min kreativitet. I filmskapandet har jag haft hjälp av Olov, som känner mig väl och kan snappa upp den känsla jag befinner mig i och vill förmedla. 

Det känns vackert att bjuda in Olov i min kreativa process och samskapa <3

 

SHE creates skapade jag för att jag själv kände att det inte fanns någon gemenskap när jag började ta steg för mina inre viskningar. 

Genom de olika omgångarna av SHE creates har det samlats kvinnor som alla bär på en och samma längtan – att vara fritt skapande och ha mod att följa sin inre viskningar. Fotograf, designer, egen företagare, anställd, sjukskriven, ledare, yogi, artist, sökare, dansare, konstnär, författare – det spelar ingen roll. Det viktiga är att vilja komma hem till sig själv och leva i kontakt med det allra innersta, som finns här redo att dockas in i. 

När jag dockar in i kontakten med mitt allra innersta känner jag hur det kreativa flödet öppnar sig.  

Programmet är en spegling av den vardag jag väljer att leva och hur jag gör för att lyssna på min egen inre röst. Det är i de enklaste och mest avskalade övningar jag känner och hör mig själv. Det är inget ”sex steg till lycka program”, det är ett utforskande av det allra innersta rummet. Ett varande av det som är i detta nu. 

Från den platsen märker jag att jag hittar till det som är jag och därifrån växer en livsmagi fram som jag inte för en minut vill gå miste om. 

Den 5 september startar nästa omgång av SHE creates och sista anmälningsdag är nu på fredag den 30 augusti. Läs mer om programmet här om du blir nyfiken.