Hur har ditt år startat? Jag känner lugn, sinnesro och tillit (bortsett från gårdagen då jag kände att tankar om tvivel kom, en sån dag i månaden har jag alltid, veckan innan mens). Bortsett från den dagen, så vilar jag i något som jag inte riktigt tidigare har känt så starkt.

Jag lämnar inte bara bakom mig 2017, utan en period på sju år. Nu kliver jag in i en ny period. Och den verkar komma med en helt annan grundning än vad den här människan Maria är van med tidigare. Jag är otroligt tacksam för detta. Kan du känna igen dig i det här? Att 2018 och kommande period bjuder in till något mildare?

En stor sanning för mig just nu är att livets flöde föds från den allra innersta platsen i mig. Där hittar jag min kreativitet, min längtan och mina drömmar. Det är från den platsen min inre röst talar. Det här handlar inte om vad mitt mänskliga Jag vill.

Det här är något djupare.

Något som vill komma fram ur mig. 

Mitt kall. Min inre röst. Min sanning. Min känsla.

“Min inre röst talar till mig varje dag. Jag vill ge den utrymme att få bli lyssnad på. Jag vill ge den min tid. Jag vill ge mig själv en stund denna dag, så att jag kanske kan höra min själs viskningar. Kanske finns det något viktigt budskap till mig idag…”  ett stycke ur min dagbok! 

Den viktigaste lärdomen jag fått med mig det senaste året är att det är när jag skalar av som jag lär känna mig själv och mitt inre. Det är då mitt inre flöde kommer igång. Det är då jag börjar höra min inre röst. Det är då jag börjar följa det som är mitt att följa. Det är då jag förstår vad jag längtar efter – egentligen.

Genom att skapa denna intima kontakt med mitt inre blir det lättare för mig att höra rösten och den blir krispigare för var dag som går. Men jag behöver våga vända mig inåt, gång på gång. Lära mig att lita på mina inre viskningar.

I veckans You Tube film delar jag med mig av hur jag har lärt mig att lyssna på min inre röst. Jag delar också med mig av en övning där jag guidar dig in till din röst och den känslan du vill känna mer av i ditt liv. 

Med årstidernas växlingar märker jag hur vintern är den årstid då jag behöver sakta ner mer och välja stillheten framför görande.

Det här är tiden på året då jag uppskattar att sätta mig ner och reflektera kring det gångna året och känna efter vad det är för känsla som jag vill ta med mig in i det nya året. För det är just det som har hjälpt mig så många år. Att hitta känslan och känna den. Genom känslan formar jag mitt liv. Besluten jag tar genom året, är förankrade med denna känsla som är min innersta längtan. På FB-gruppen Creative Flow Circle spelade jag in en livevideo och delade med mig hur det enkelt går att skapa en moodboard, här hittar du filmen, ”nyårsritual” heter den.

Hur vill du känna dig i ditt liv? Kommentera gärna här nere vad du vill känna mer av.

Foto från Kaboompics!

Här nedan är en del av det jag skalat av. Det är inte alltid en dans på rosor, men ju mer jag tar bort bruset runtomkring desto mer känner jag igen mig själv och desto intimare kontakt med min inre röst får jag. Det är jag tacksam för idag. Jag vill berätta att det både funnits ångest och oro genom det gångna året. Det behövs både mod och tålamod att skala av och prioritera det innersta, och ibland kan det mötet vara utmanande. Just nu är jag på en plats där jag känner mig lugn inombords och tilliten växer sig starkare för varje dag som går.

 • Presterat mindre och inte kört över mig själv
 • Successivt tagit bort det i livet som jag känt varit borden och måsten (det här har jag ägnat mig åt de senaste åtta åren)
 • Fler lediga dagar och längre perioder av stillhet
 • Kortare arbetsdagar
 • Jag följer cyklerna i mig själv och i naturen, t.ex. står det “lugnare tempo” i min kalender veckan jag har mens
 • Stillsamma promenader i naturen
 • Mindre uppkopplad tid på sociala medier – den här är viktig för mig. Jag blir lugnare av att inte vara i det bruset alltför ofta
 • Heliga mornar där jag lyssnar inåt först, innan mejl och yttre omvärld. Skriver dagbok och sitter framför brasan.
 • Böner i överlåtelse “Hej Själen, hej Gud, hur kan jag följa Dig idag…”
 • Kvalitetsstunder med nära och kära
 • Mindre konsumtion
 • Enkelhet i stugan
 • 12-stegsprogrammet för att ta tag i mina mönster (som medberoende, duktig flicka, prestation etc.)
 • Har noga valt ut vilka kurser och inspiratörer jag tar del av. Tidigare år kan det ha rört sig om ett tjugotal olika. I år, endast ett par stycken. Sökandet har lugnat ner sig och kontakten inåt är starkare.
 • Färre sysslor på en dag
 • Färre projekt igång, följer det som känns som ett stort JA

Vilka rutiner skulle du kunna ge till dig själv i vardagen för att skala av och komma närmre dig själv? Har du mycket runtomkring dig? Många barn? Mycket jobb? Tycker du det är svårt att få till tid för dig själv? Försök om det går att ge dig en stund om dagen, det räcker med fem minuter till att börja med. Kanske kan du ta en stund på jobbet, där du övar på att lyssna inåt – ta micropauser där du säger “hej Själen, jag är här nu…” Gör det viktigt, för kontakten med det inre är inget som kommer på automatik, den behöver våran tid.

Gå gärna till You Tube filmen och varva ner en stund med en guidad övning. 

Kommentera här nere vilken känsla du skulle vilja välkomna mer av. Ett ord som kommer till mig är mildhet.

 

 

Ps. Tack alla ni som tagit del av Soul Whisper, det är med glädje jag läser alla lovord. Soul Whisper är en vacker webbkurs att anmäla dig till om du önskar mer lugn & ro. Läs mer om den här.

 

Marias aktuella kurser

Soul Whisper är en webbkurs som kommer direkt till din inkorg! Du kan närsomhelst anmäla dig och göra kursen i din egen takt. Genom guidade övningar och ljudfiler får du öppna upp för att komma närmre din egen röst. En perfekt kurs när du vill ha en skön vecka.

Lördag den 10 februari kl 15.00 leder jag en halvdagsworkshop i Stockholm, där du tillsammans med andra kvinnor får komma närmre dig själv. Genom olika guidade övningar kommer du att få släppa kontrollen och lyssna på din egen inre röst.