Idag handlar det om att komma i kontakt med själens JA:n, lusten, det i oss som säger JA. För jag tror att livet går ut på att våga lyssna och följa lusten – och bara göra sånt i livet som resonerar med min själ.

I snart ett halvår har jag nu varvat ner, skalat av och lyssnat till den där inre rösten som viskar konstant. Det har verkligen inte varit en lätt match, men idag känner jag mig lättare, lugnare och det finns en större tillit än jag någonsin känt. Ångest, tryck för bröstet, oro över pengar, prestation, meningslöshet, total lycka, frihet och tacksamhet – allt det där har fått varit levande och tagit plats den senaste tiden. Jag har tillåtit mig själv att känna allt.

Ur detta har någonting inuti mig blivit klarare och krispigare – som att jag tydligare hör vad det faktiskt är som är mina JA. Jag lovade mig själv när jag sålde caféet att jag från och med nu bara skulle följa det som kändes 100% rätt och jag! Så nuförtiden tar jag inga uppdrag, förfrågningar, eller gör sånt i mitt liv som inte resonerar med min själ. Och ibland funderar jag om jag är tokig som tackar nej till vissa förfrågningar som på pappret låter som en dröm…

Jag tänker att livet behöver perioder av lugnare tempo, varje år, varje månad, varje vecka, varje dag – stunder där jag varvar ner och inte gör så mycket. Stunder som jag behöver planera in för att de ska bli av. För det är då jag hör, och ser vad livet sänder till mig.

Det är då jag hör min lust och det kroppen och själen vill säga mig. Ur detta föds kreativitet. Jag har skapat en helt ny workshop, ett återkommande kvällsevent och en ny sessionsserie ur detta space. ”Lyssna till din längtan” heter min nya session (jag trodde jag aldrig skulle hålla sessioner, av rädsla av att jag inte har någonting att ge), men nu finns möjlighet att boka en session med mig. Läs mer här. 

OBS! Förknippa inte lusten med lathet, motstånd eller din egos JA:n. För mig finns t.ex. ett enormt motstånd till att motionera, att ge mig ut på en joggingtur, trots att jag vet hur mycket bättre jag mår efteråt, hur mycket klarare jag blir i sinnet och hur mycket skönare jag känner mig i kroppen! Min själ säger oftast ja till motion, mitt ego säger oftast ja till att stanna inomhus. Jag behöver alltså vara observant på att lusten och mitt ja kommer från själen – och tonar du in på det, så kommer du att lära dig skillnaden.

Tack för att du är här och skapar magi tillsammans med mig och alla andra.  Se veckans uppgift här nere.

Skala av, våga säg nej, lyssna till din lust – ur det föds den sanna kreativiteten.

VECKANS UPPGIFT: 

De kommande 21 dagarna vill jag (om du vill komma närmare din längtan och lust) att du säger till dig själv när du vaknar på morgonen:

Låt mig vara öppen och mottaglig för att följa min själs lust och JA:n idag.

Gör 21 rutor i din dagbok, och pricka för varje morgon.

Kanske kommer det något till dig du vill skriva/kanske inte, var lyhörd under dagen. Jag lovar, du kommer att märka att det inte kommer vara lika lätt att tacka ja till det som inte resonerar med din själ, och det kommer heller inte vara lika lätt att följa egots rädsla och motstånd.

Stort lycka till.