Få koll på månadscykeln

Lev utifrån ditt innersta flöde

Du vet den där känslan som brukar infinna sig sista veckan på sommarsemestern, när kroppen har gått ner i varv, det känns lugnt och skönt inuti och som att ingenting är viktigare än att ligga i hängmattan.

Det kära du, är känslan jag skulle vilja bjuda in i dig för resten av ditt liv. För varför skulle någon av oss vilja gå runt och känna sig stressad och upp i varv när det finns en så mycket skönare känsla att infinna sig i.

Hur kan vi göra detta då? Det första steget du behöver göra är att ta reda på hur din månadscykel ser ut.
Dvs. se över när du har pms, mens, ägglossning osv. Jag brukar dela in min månad i fyra delar. (Är du man kan du t.ex. göra samma övningar fast utifrån månens lägen).

?Dagarna före mens: brist på tillit, pms, mycket känslig, gråter floder, ger mig inte på några större nya projekt, utan landar mer i det trygga.
??Uppgift till dig – ge dig tid för egen tid och mycket natur och låt alla känslor få strömma genom dig.

?Dagarna under mensen: på mensens första dag stannar jag oftast hemma och skriver, vilar och är med mig själv, då är jag krispigt klar i sinnet och känner mig i kontakt med universums enorma energi och livmoderns kraft.
??Uppgift till dig – om möjligt, ta ledigt från jobbet på din mens första dag och ha en dag helt för dig själv. Skriv, försök att njuta även om du har smärta, värm en vetekudde, ligg på soffan, skriv dagbok, drick en kopp rölleka-te. Var den kraftfulla varelse du är och låt allt bara få finnas till.

?Dagarna efter mensen: mycket energi och flöde, motionerar gärna, tar tag i nya projekt.
??Uppgift till dig – vad känner du att du vill ta tag i ditt liv? Vad är det som känns självklart att du ska göra?

?Dagarna kring ägglossning: mycket bubbel och tillit. Tid för nya idéer att komma igenom.
??Uppgift till dig – stanna upp och lyssna på eventuella idéer som vill komma igenom.

Jag tror det är enormt viktigt att vara i kontakt med naturens rytm, Moder Jord, Universum, Gud, den allomfattande kraften som håller oss så fint. Och för att närma oss den, så behöver vi stanna upp och lära känna vår egen cykel, genom att vi gör det så kommer vi att vilja leva från den naturliga rytmen som är betydligt mycket stillsammare än hur de flesta av oss lever idag.

Genom att sakta ner och lyssna på vår kropp gör vi det möjligt för vår naturliga rytm att strömma genom oss.

Veckans uppgift: Få koll på din månadscykel, genom att de kommande sex månaderna skriva in i din almanacka när du har mens, pms och hur du känner dig de olika delarna av månaden etc. Ha ovan uppgifter som bas för ditt utforskande. När några månader har gått kommer du kunna se vissa mönster i din cykel och på så vis kunna lägga upp ditt liv och vardag på ett sätt som är skönare.

Kram till dig och ha en fin tisdagkväll/ Maria

Ps. Vill du ha hjälp att hitta din naturliga rytm? Välkommen att boka ett sessionspaket med mig. Läs mer och boka här!

Boka en sessionsserie

“SKAPA” – en sessionsserie som för dig närmre det som är du.

x Kom i kontakt med din inre röst och ditt kall

x Öppna upp för din kreativitet och intuition

x Kom igång med dina idéer och visioner

x Lär dig lyssna på dina JA:n och följa din lust