Vem vill jobba fem dagar i veckan fram till pension? Och en raw saffranstårta!

Jag sitter intill vattnet och lyssnar till havets brus, djurens olika läten och min egen själ. Jag är nästintill ensam förutom en förbipasserande person på stigen bakom mig. Jag känner hur jag kommer ner i varv när jag är i naturen, och hur jag kommer i kontakt med den där delen i mig som känns som den sanna delen. Och det är ju den delen jag vill lyssna till – och här är jag nu! Tacksam att jag tar mig den här stunden på dagen. Själen är så klok och den leder mig hela tiden åt rätt riktning, även om jag själv vill åt ett annat håll. 

ATT START ETT EGET CAFÉ – FANTASTISKT.  ATT SLÄPPA DET VIDARE – LIKA FANTASTISKT! 

Från att ha arbetat 60-75 timmars arbetsveckor till att inte göra någonting! Tillåta mig själv att vara lat och ge mig själv den här tiden för stillhet – det är inte lätt alla dagar, men det är otroligt skönt och jag märker hur både kropp och själ njuter av att jag saktar ner! Att starta ett eget café – fantastiskt. Att släppa det vidare – lika fantastiskt!

Vintertiden hjälper mig! Hela naturen går i ide och det känns som den bästa tajmingen att släppa taget om något stort för att sjunka in i vinteride och vänta in det som komma skall!

Motion utomhus, en stunds yoga, bön och eld verkar vara så jag vill starta mina dagar! Att sitta framför brasan, kanske sms:a/ringa en vän, sätta på en låt och dansa med mig själv. Insupa mig själv och tomheten. Många tårar blir det när jag stannar upp och bara är med nuet – min mekanism vill så väldigt gärna göra, vara på språng, göra nästa grej… Min intuition säger; det är lugnt Maria, nästa “grej” kommer visa sig tydligt när det är dags.

 

Att vara en doer är fantastiskt men det känns också väldigt rätt inuti när jag tillåter icke görandet, välbehövligt! Vill alltid ha en sådan här period nästkommande vintrar – det blir så skönt att följa rytmen hos naturen! Vilsamt.

VEM VILL EGENTLIGEN JOBBA FEM DAGAR I VECKAN FRAM TILL PENSION? 

Att livets vilande ska byggas upp kring helger och högtider känns inte sant för mig, jag vill välkomna en annan rytm. Vem vill egentligen jobba fem dagar i veckan, vara ledig på helgen, 4 veckor till sommaren och en fröjdefull jul? Inte jag. För mig har det blivit tydligt att jag behöver mer tid för familj, vänner, inspiration och vila för att kunna vara mig själv.

Jag har bara ett liv – jag vill lyssna inåt, göra sådant jag mår bra av och som gör mig glad! Jag vill följa mina drömmar och inte fastna i en struktur som byggts upp med fokus på status, pengar och görande. Jag vill släppa taget och ge mig hän till den starka livskraft som jag är omgiven av alla dagar! 

CREATIVE FLOW

Någonting jag känt och längtat efter under en längre tid är att jag vill vägleda kvinnor att skapa mer creative flow i livet – så i vår startar mina kurser med fokus på att hitta till intuitionen och det kreativa flödet och utifrån det skapa ett liv som känns mjukt, skönt och i flöde, i allt från yrkesval och andra livsval.

Kika in på min Feminine Flow Circle på FB för mer flow och inspiration!

All värme till dig och tack för att du vill läsa några rader ur mitt liv. Här nedan finner du några juliga recept på bl.a. en raw saffranstårta. 

 

Psst 1. Jag reser till ett varmare land under nästkommande månad, följ min soligare tillvaro på Instagram @beautifiedbymaria

Psst 2. Min gamla kollega Elin är en fighter utan dess like som fick cancer men överlever genom att fånga nuet och följa sina drömmar, hon inspirerar mig mycket – läs hennes blogg här.  

Creative Woman – business with passion! En kurs för dig som vill lära dig att lyssna till din intuition och utifrån den skapa det liv du längtar efter, och våga följa dina drömmar och visioner! Start 1 februari. Läs mer här. 

 

iBeautify – en kurs för dig som sitter fast i det materiella och vill få hjälp att rensa i ditt hem. Att rensa ditt hem är första steget till flow. Den här kursen sker online med kursstart den sista söndagen i varje månad. Nästa start 29 januari. Läs mer här. 

 

RAW SAFFRANSTÅRTA

16 bitar

Denna tårta smälter i munnen. Om du älskar saffran kan du tillsätta 0,5 g extra i smeten. Förföriskt god. 

Botten 

3 dl mandlar

1 dl kakao

1/2 tsk salt

1/2 tsk äkta vaniljpulver

10st stora medjooldadlar

en skvätt vatten

Mixa alla torra ingredienser i en matberedare och kör tills ett mjöl. Tillsätt dadlar och en skvätt vatten. Tryck ut i en rund springform med löstagbar botten (plasta först). Jämna till med en sked längs kanterna. 

Fyllning

1/2 dl kakaosmör

1 dl kokosolja

3 dl cashewnötter (blötlägg över natten)

1 dl agavesirap

1 dl vatten

0,5 g saffran

1/2 tsk salt

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 tsk citronsaft

Börja med att smälta kakaosmör och kokosolja i ett vattenbad på låg temperatur. Tillsätt saffran, låt svalna. Mixa cashewnötter, agave, vatten, salt, vanilj, citron tillsammans med kakaosmöret, kokosoljan och saffran i en höghastighetsmixer tills det blir en jämn smet (inga korn). Häll smeten i formen. Toppa med lingon och rostade kokosflarn (och moringalöv eller något annat grönt flarn om du har hemma). Ställ in i frysen i cirka fyra timmar och ta fram 30 minuter innan servering. 

Topping

Lingon, rostade kokosflarn och moringalöv (ej ett måste)!

 

RAW CHOKLADFUDGE

20 små bitar

Jag säger bara – ett måste till jul! 

Fudge

1 dl agavesirap

2 msk kokossocker

1 dl kokoksolja

1/2 tsk salt

1/2 tsk vanilj

1 dl kakaopulver

1 dl mandelmjöl

Topping

2 msk goji

2 msk russin

2 msk pumpafrön

2 msk hackad mandel

Lite havsalt

Börja med att värma agave, kokossocker och kokosolja på låg värme i ett vattenbad. 

Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop. Rör ner 1 msk goji, russin, pumpa och mandel. 

Toppa med resterande och ställ in i frysen i någon timme innan du skär upp i bitar. 

Tips: Om du gör den raw saffranstårtan, spar några matskedar smet och toppa din fudge med.

 

LUSSEKATTER, EJ RAW

16st

Efter några års bakande med raw bakverk ville jag prova en variant som ej är raw, och de blev faktiskt helt okej! De här är gjorda på kokossocker och havremjöl. Inspirerade av mina kollegor i branschen: Nillas Kitchen och Green Kitchen Stories. Gå till deras sidor om du vill ha mer tips på härliga julrecept. 

100 g smör (eller kokosolja för vegan)

1 g saffran

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1/2 tsk salt

Smält detta på låg värme. Och häll över i bunke. 

7 dl iKaffe (havremjölk)

1 dl havreyogurt

1 påse torrjäst (14 g)

Tillsätt detta med den varma blandningen. 

6 1/4 dl havremjöl

3 dl rismjöl

1/2 dl fiberhusk

1 1/4 dl kokossocker

1 1/2 dl kokosmjöl

(2 msk vitt mandelsmör, ej nödvändigt)

Russin + 1 ägg till pensling

Blanda samman de torra ingredienserna tillsammans med resten. Och rör om med en stor slev i några minuter tills det blir en jämn och härlig deg som lossnar från bunkens kanter. Tillsätt mer havremjöl om du behöver. Lägg en handduk över och låt jäsa i cirka 1 timme på ett varmt ställe i huset. 

Knåda degen i lite mjöl, dela i 16 bitar. Forma till 1cmx20cm och gör ett S. 

Lägg på plåt med bakplåtspapper. 

Lägg en handduk över och låt jäsa i cirka 30 minuter. 

Pensla med 1 ägg (eller vatten) och tryck dit russin. 

In i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

I senaste numret av Vegourmet tipsar jag och Marina om fler juliga recept, i butik hela december.