Välkommen höst

– månadsskifte och tid för reflektion. 

Hösten är här och månadens första dag. Ett månadsskifte som inbjuder till en stunds reflektion. Vad vill jag uppmärksamma och fira med den gångna månaden och vad vill jag prioritera den kommande månaden? Det här är två frågor som jag ställer mig i ett månadsskifte. 

För mig har det handlat mycket om bokfixande den senaste tiden. I fredags skickade jag in manus till min vän och formgivare Ida. Jag och Olov firade med en lunch på fiket här i Ockelbo. Oftast sveper en tacksamhet över mig när jag ser vilka steg jag faktiskt vågat ta och det känns respektfullt gentemot mig själv att fira dessa steg.

Under oktober kommer jag att fortsätta prioritera boken så att jag kan ge ut den när jag har planerat lansering i november (datum och omslag kommer i mitt nästa blogginlägg, ser fram emot att dela det med dig). 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Höst i vår by

En fråga som dyker upp lite här och där i mina kvinnocirklar är: Hur kan jag stanna i mitt sköna kreativa flöde utan att prestationspiskan tar över? Hur kan jag vara disciplinerad på ett mjukt vis? 

Det är lätt att gå in i att vilja göra lite mer och lite bättre. Därför tycker jag om att vid månadsskiftet ställa mig de här frågorna. Det blir en stund där jag stannar upp och njuter av det som är, annars kan det lätt bli att jag hela tiden är i rörelse framåt och glömmer bort de värdefulla steg jag tagit. När jag firat och uppmärksammat mina steg känns det fint att känna efter vad jag vill fokusera på kommande månad och att välja ut en eller ett par projekt/idéer som jag vill fokusera på den närmsta tiden. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Ibland räcker det med att ha ett projekt i gång, och ibland känns det som att det ryms några till. Jag väljer ut ett par stycken och stämmer av med mitt inre: ”Vad vill jag fokusera på den här månaden? Om jag prioriterar det här, för det mig närmre mig själv och det jag längtar efter i mitt liv? Finns det något steg som det är dags att ta nu?

Jag tror på att ställa in riktningen i livet där vår inre röst får störst plats.

Jag tycker om att planera på ett sätt där jag känner att själen hinner med och för mig betyder det att välja litegrann i taget, så att inte kalendern blir helt överfull av projekt och idéer som jag ska följa. När jag istället väljer ett par stycken känns det som att inte bara jag mår bra av det, utan även projekten – de får den uppmärksamhet de önskar för att blomma.

 

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Ängspromenad i morgondimman <3

Något som jag också kommer att prioritera under oktober är Soul Retreat. 

Lördag den 19 oktober bjuder jag in till en dagsretreat i mitt hem. Det finns endast plats för en mindre grupp, anmälan senast 11 oktober. Här kommer vi att ta hjälp av höstens energi och släppa taget om det som inte längre ger näring till våra liv och vårt skapande. Framförallt är det en dag att bara få vara med dig själv och ditt inre, tillsammans med sköna människor, i reflektion och varande. (Numera går det även tåg på lördagar från t.ex. Stockholm – Ockelbo). 

Nu önskar jag dig en vacker höstmånad tills dess att vi hörs eller ses. 

 

Ps. Finns det något steg du tagit den senaste tiden som du vill uppmärksamma? Hur vill du fira det isåfall? Ja, det är okej att vara superdupergullig mot dig själv och köpa en vacker bukett blommor eller gå på någon skön massage 😉 Du får! Dela gärna i kommentaren vad och hur du skulle vilja fira. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Soul Retreat 19 okt

En dag för att samla kraft och tillit att stå i vår sanning och skapa det som vi är menade att skapa. En innerlig dag där du får landa med dig själv och andra kvinnor som också formar sitt liv från sin inre röst.

 

Soul ❥ Retreat är en dag där du får möjlighet att komma närmre dig själv. Genom olika guidade övningar kommer du att ges utrymme att lyssna till din inre röst och visdom. I höstens anda kommer vi att fokusera på att släppa taget och landa in djupare i oss själva. Din anmälan önskar jag senast den 11 oktober. 

Alla höstbilder har jag fotat här i närområdet <3