Glöden inuti

– vill uttryckas och göra sig hörd…

Att få kliva upp på morgonen och veta att jag ska få gå till min egen kreativa studio och skapa något som kommer inifrån mig. Något som jag känner ett ja inför. Något som glöder inuti och som vill uttryckas. Något från min egen inre röst. Det ger mig en känsla av frihet och mening. Rösten som talar till mig om vilka steg jag ska ta och vad som är möjligt att skapa. Den rösten inom mig är stark och klarar inte av att tystas ner längre. Det finns ingen återvändo – utan det är den som vill styra mitt liv. Det är min inre röst som berättar för mig hur varje ny dag ska se ut. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Skönhet i studion.

I många år kände jag mig stagnerad och längtade efter en förändring. Efter frihet. Efter mening. Efter att få en relation med mitt inre och att inte stå i vägen för det livsflöde som ville flöda igenom mig. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Nu väljer jag att varje dag dyka upp för mitt inre. Jag ber till Gud om att få vara lyhörd för det som vill uttryckas genom mig. Min upplevelse är att det Gudomliga bor inuti mig och den rösten som jag hör är allt annat än mitt mänskliga jag. Den är något gudomligt. Något som jag inte riktigt kan förstå med hjärnan.

Det jag förstår av den är att när jag följer den känner jag flöde och livsmening. Den ger mer. Den hörs mer. Och den hjälper mig varje dag. Den blir som en nära vän och ju mer jag umgås med den desto mer lär jag känna den. Gud, det gudomliga, min inre röst – allt vävs samman och det handlar inte om mig själv utan något mycket mycket större. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Mottaglig för idéer

Imorse var jag ut och joggade. Jag älskar verkligen den här krispiga och fuktiga luften där sommaren och hösten vävs samman – det som händer när jag joggar (jag joggar i ett ganska så stillsamt tempo) är att tankarna skingras, kroppen får energi och oftast är själen mottaglig för att ta emot idéer i detta joggingstadie.

Imorse kom en idé till mig och då hör jag den som en inre viskning. Det är som en klar och tydlig viskning. Jag springer hemåt till min mysiga hörna framför kaminen och skriver ner idéen i min dagbok. Yogar en liten stund, mediterar en kvart och låter idéen sjunka djupare in i mig. Och sedan lämnar jag den ett tag, för att se om den kommer att resonera på djupet. Om ett par dagar kommer jag läsa mina dagboksanteckningar igen och se vad som kan bli ett nästa steg.

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Att omge mig med skönhet är viktigt för flödet – jag blir mjukare & behagligare av vackra miljöer! 

Jag känner tydligt att min del, mitt i detta gudomliga. Mitt i verkligheten. Här på jorden. Är att omfamna det jag hör och dela med mig av det till andra. Att göra min röst hörd. Och det gör jag bl.a. genom att skriva detta blogginlägg och också genom de olika kurser jag skapar. 

Jag tror att vi alla har någonting att dela med oss av. Något som vill uttryckas. Något som glöder inuti oss. Jag tror att det bor en enorm skaparkraft inom oss alla som vill ta plats på olika vis och få flöda genom oss. Jag vet att jag inte längre kan tystas ner. Jag vet att lågan är tänd och jag tror att Gud håller den tänd så länge jag väljer att dyka upp för den. 

Min kära inre röst. Jag hör dig och jag följer dig. 

Vad vill din inre röst säga till dig idag? Finns det något som vill komma igenom? Något som du är här för att skapa? Något som tystats ner? Finns det något som det är dags att agera på nu? 

SHE creates – för kreativa kvinnor

I SHE creates får vi vara tillsammans mitt i ett kreativt utforskande och temat på första träffen är ”den inre rösten”! Jag ser fram emot att dyka in i den kreativa processen med ett nytt gäng kvinnor och se vad som vill födas genom oss alla. Det är när jag är tillsammans med andra som jag kan spegla mig, utvecklas och inspireras. Det ger mig extra mycket mod att fortsätta välja själens röst snarare än normens röst när jag ser andra som också väljer den vägen. 

Foton från Olov och mig <3