Raw kladdkaka

– fri från gluten, laktos och vitt raffinerat socker!

Den klassiska chokladkladdkakan i ett raw format med topping av jordnöts – & kaffefrosting. Behöver jag säga att den smakar himmelskt? Ursprungsreceptet på den här finns i vår bok (som tyvärr tagit slut i butik) MEN som kommer att nyutges i lite annat format/design, någon gång inom snar framtid. Återkommer när den finns att köpa i butik igen.

Tills dess hittar du receptet på den här smarriga tårtan här nere.

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Recept raw chokladkladdkaka

 

Crust

3 dl pekannötter  

4 msk raw kakaopulver 

1 tsk kvalitetssalt 

1 krm äkta vaniljpulver 

200 gr dadlar (t.ex. ica eco)

Börja med att köra alla torra ingredienser grovt i en matberedare. Tillsätt dadlarna och kör tills det blivit en någorlunda jämn deg. Dock inte helt jämn, jag tycker det är festligare när botten är lite crunchy. Tryck ut den i en springform med löstagbar botten (som du klätt i plastfolie innan). 

 

Fyllning 

3 dl cashewnötter

200 g smält kakaomassa  

1,5 dl lönnsirap 

1 tsk äkta vaniljpulver 

1 tsk kvalitetssalt 

1 dl kallpressad kokosolja 

1 dl vatten 

Börja med att blötlägga cashewnötterna i ett par timmar innan du börjar. Smält kakaomassan på låg värme över ett vattenbad, låt svalna. Blanda samman alla ingredienser tillsammans med hälften av nötterna och mixa i en höghastighetsmixer tills smeten blir jämn. Tillsätt resterande nötter och mixa igen. (Det kan behövas tillsättas en extra skvätt vatten, beroende på nötternas storlek och blötläggningstid). När smeten är jämn och fri från korn är den färdig att hällas i springformen. Använd gärna slickepott för att få ut allting ur kannan. 

Frosting 

3 msk jordnötssmör 

2 msk kaffe (starkt)

1,5 msk kallpressad kokosolja 

1/2 tsk kvalitetssalt 

3 msk lönnsirap 

1 msk vatten 

Dags för frosting. Blanda samman alla ingredienser i en höghastighetsmixer och mixa tills en jämn smet. Bred ut smeten över kakan. Toppa med kakaonibbs, torkade rosenblad och bipollen. Ställ in i frysen cirka fyra timmar så att den sätter sig. Ta fram cirka trettio minuter innan servering. 

Toppa med

Kakaonibbs

Torkade rosenblad

Bipollen

Lägg gärna på valfria ätbara färska blommor vid servering – det ger ett vackert intryck. Kan även med fördel serveras med en klick alternativ vispbargrädde (t.ex. soyavisp eller cashewgrädde), för en sann kladdkakeupplevelse.

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

 

Varmt lycka till med skapandet av vackra och smarriga tårtor hemma hos dig. Om du har någon fråga kring receptet ställ den gärna i kommentarsfältet här nere. Jag köper min kakaomassa och raw cashewnötter på nätet via den här hemsidan: www.alivefoods.se

 

Ps. Följ mig på Instagram @beautifiedbymaria där delar jag jag med mig av kreativitet, feng shui och raw tårtor. Dela gärna din tårta om du provar att baka den här kladdkakan med #rawkonditorn

Boka Maria

Jag leder raw fika kurser där jag delar med mig av mina vackra tårtor och recept. Är du organisatör eller vill du att jag kommer till ditt café, studio eller annat sammanhang och leder en kurs för dina gäster? Hör av dig till mig på mejl så skickar jag offert: hej@mariastadell.se

Är du en kreativ kvinna?

Jag vägleder kreativa kvinnor i min kurs SHE creates – där vi under två månader gör en djupdykning i den kreativa processen, kommer närmre vårt inre kall och det som vill uttryckas genom oss. En gemenskap och program där det kreativa flödet och själen står i fokus.

Foton från Olov och mig <3