Ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat – tillit. Att känna den djupa tilliten att jag är hållen av livet och av Gud – oavsett hur livet ser ut, så är jag hållen av någonting som är betydligt mycket större än jag. Och hur läskigt någonting än må vara så är det bomullslikt att få vila i tilliten.

Men vaddå tillit? Vad är tillit? Vad betyder egentligen tillit?

För mig handlar tillit om att lämna över mig och att inte lägga mig i livet allt för mycket, att släppa taget till det som är större än mig, att be om att få göra det dagligen, och att förstå att det finns så mycket mer än det materiella, målsökande, jakten på mer, mer pengar, mer makt, mer status, mer av allt.

Att våga välja tillit handlar om att skala av, lämna över mig och ge av mig själv i det sanna. Varje gång jag gör det här övar jag tillit. Att få känna tillit och att tro fullt ut på att jag är på rätt väg, öppnar upp för mitt sanna jag, för min kreativitet och för mitt flöde. Att tro på mig själv, mitt kall, mitt syfte med hjälp av tilliten får mig att våga ta kliv som jag aldrig annars hade vågat.

Tillit känns tryggt, varmt i kroppen, hållet, expanderande, självklart. Jag har varit (och är fortfarande stundtals) väldigt kontrollerande, men ju mer jag ger efter för att det finns någonting bortanför mitt förstånd som vill mig väl, som vill att jag ska lyckas, att jag ska känna mig fri – desto skönare blir det i mig.

Numera vilar jag oftast i tilliten, och när rädslan kommer så känns det som att tilliten är större och att rädslan inte riktigt kommer åt mig. Ibland är det skönt att be om hjälp när tilliten brister, jag kan vända min inåt i bön, till min man eller dela med mig av hur jag känner till en god vän – då brukar tilliten komma tillbaka.

Jag tror på att saker sker utav en mening. För mitt växande. För att jag ska kunna ge mer av det som är jag. Utan att känna tilliten skulle jag aldrig ha vågat så mycket i livet som jag har vågat. Tilliten gör att jag vågar följa hjärtats röst. 

Ske din vilja – brukar jag avsluta böner med. För att jag tror på tilliten, jag tror på den kraft som håller oss alla, jag tror på dig och mig och oss, jag tror att vi är här för att skapa en magisk stund av vårt jordeliv. Det är så kort, så skört, så vackert – den här dagen är det enda jag vet något om, resten står i stjärnorna.

Tack för att du är här.

Ps. Vill du känna mer tillit? Kolla in övningen här nere eller läs mer om mina sessioner här. 

TILLIT <3 DIG 

För att göra denna övning behöver du tro på livet och den magi som bor i oss och runtomkring oss. Tron för oss till tilliten!

1. Sätt dig ner på en avskild plats, gärna i naturen. Ta några djupa andetag.

2. Be en bön där du ber om att få känna mer tillit i ditt liv, be om att få lämna över dig, be om att få känna dig hållen. Sätt dina ord på vad tillit är för dig.

3. Avsluta med ”Ske din vilja. Amen.”

4. Det här är ett första steg till en ny relation mellan dig och tilliten. Checka gärna in med dig själv och tilliten dagligen för att successivt närma dig den totala tillit som bor i oss alla.

BÖN

Gud, Helige Ande, Jesus, Moder Maria, Alla Änglar runtomkring – tack för att ni är här. Tack för att jag får be till Er alla. Tack att jag får känna mig hållen. Tack för att jag får känna tilliten. Tack för allt överflöd jag har i livet av vänner, kärlek, sammanhang och mening. Tack att jag får leva just nu.

Jag ber att få öppna mig för tilliten, ännu mer, och släppa taget om mina egna föreställningar, min kontroll och mina begär. Jag ber om att att få ge mig hän till Er allas kraft.

Jag vill också be för… (här kan du be valfritt, för någon person som du vet behöver en bön tex.)

Må Er vilja Ske. Amen.