Tvivel

– Hur jag fokuserar på skapandet och förvandlar negativa tankar till tillit!

Tillbaka i studion efter många veckors ledighet. Jag väljer att mjukstarta och kommer att lägga några timmar om dagen här i mitt kreativa kryp in. Det jag ser fram emot mest är att fortsätta skriva och dela mina texter och foton. 

Något som ofta tycks komma till mig i en uppstart efter en längre ledighet är: känslan av att inte räcka till, inte kan väl jag, jag ska nog ta ett ”vanligt” jobb istället, ingen läser ändå det jag skriver, jag är nog inte tillräckligt bra på det jag gör, jag borde göra mer, gör jag verkligen tillräckligt…

Skillnaden nu mot tidigare år är att jag inte tillåter mig att bli uppslukad av dessa gamla invanda tankemönster. Jag kan se dem, att de är på igång och jag har verktyg att hantera dem så att de inte äter upp mig. De mattas av när jag möter dem med min mjuka röst: ”Hej, jag hör dig men det du säger till mig känns inte sant”…

Något som hjälper mig att fokusera på själva skapandet och det jag är här för att dela med mig av, snarare än dessa negativa tankar, är att ha en morgonrutin där jag checkar in med mig själv och mitt inre. Det sätter en skön känsla inför dagen och jag landar oftast i en tillit när jag får ställa frågor till mitt inre. 

En fråga som jag delat tidigare här på bloggen som jag har med mig i min morgoncheck-in är: ”Vad ser jag fram emot idag?”. Jag tycker verkligen om att ställa mig den frågan, den hjälper mig att fokusera på det som jag känner en glädje inför. Jag frågar mig också: ”Vad behöver jag idag?”. Ibland när de negativa tankarna kommer åt mig då vet jag att jag behöver vara extra mjuk och snäll med mig själv den dagen. 

När de negativa tankarna kommer som att jag borde göra något mer ”vanligt” med mitt liv, att jag inte är tillräcklig och tvivel på både det ena och det andra. Då försöker jag vända dessa tankar till mer givande tankar som inger ett lugn. T.ex.: 

”Jag är en fritt skapande kvinna som är på precis rätt plats i livet”. 

”Det jag delar med mig av bidrar till andra”. 

“Genom min kreativitet servar jag”. 

Den här sortens budskap till mitt inre gör mig lugnare och leder mig vidare på den väg som är min att vandra utan ett tungt bagage av tvivel. 

Jag läste någonstans att affirmationer är ett starkt påstående att något redan är så. Och det känns verkligen så när jag förvandlar mina negativa tankar till motsatsen. För mig handlar dessa ord till mitt inre inte om att köra över mina känslor med positivt pepp-talk. För jag tror också att det är viktigt att se det här negativa, känna på det och vara med det en stund, för att sedan kunna sortera ut det som inte känns som vänliga tankar som servar mig i längden. 

”There is a divine plan of goodness for my work” skrev Julia Cameron och vissa textrader går rakt in i hjärtat. Jag samlar på dessa textrader, så att jag när jag behöver dem mest kan ta fram dem och påminnas om att jag är en värdig kvinna som har en röst att dela, lika mycket som någon annan, jag är tillräcklig och jag ger precis det jag ska.  

Nu ser jag jag fram emot att vara lyhörd för det som vill komma till mig i mitt skapande den här närmsta perioden. Jag har en bok att ge ut, SHE creates startar den 5 september och jag ser så mycket fram emot att möta en ny grupp kvinnor som också väljer att lyssna inåt och så blir det en till Soul Retreat här i vårt hem senare i höst (datum kommer snart).

Nu önskar jag dig en skön dag tills dess att vi hörs igen. 

Ps. Bilderna du ser i det här inlägget är från vår trädgård – en av mina favoritsysselsättningar är blommor & växter. Jag sådde de från frö i våras och nu har de kommit upp så vackert. 

 

SHE creates – start 5 sep

Är du, precis som jag, en kreatör på en innerlig upptäcksfärd genom livet? Längtar du efter att vara i en hållen gemenskap där fokuset är att lyssna till din själs viskningar och ta steg för det du hör och det som du är här för att bidra med? Då är du varmt välkommen att kika in på SHE creates – programmet sker via Zoom och det går därför bra att delta vart än du bor i Sverige eller världen.