En rolig dag

– med mig själv!

Vaknade och kände att jag ville ge mig själv en rolig förmiddag. Tog vår nyärvda spark och gav mig ut på en tur. Kokade mig en termos med varm choklad och parkerade mig i en snödriva i solen. Fåglarna har kvittrat mer än vanligt idag och det känns som vintern övergår till vårvinter. Det känns ljusare både inuti och i naturen. 

 

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Där framme i det ljusa huset bor vi…

Det var längesen jag hade så här roligt med mig själv. När jag tog bilderna idag sprang jag fram och tillbaka i en meter hög snö (har inte lärt mig hur självutlösaren funkar än), jag skrattade högt och kände hur det bubblade inuti av pirr och lekfullhet.

För mig har den här vintern varit lång, stillsam och ganska så inåtvänd. Idag kände jag hur det vände i mig.

När jag ser tillbaka på mina anteckningar från förra året så var det precis den 7 februari som jag även då kände de första vårkänslorna. Vet inte om det är någonting speciellt med just den 7 februari – det verkar så! 

Det jag vet är att det precis har varit nymåne. Min mens avtar. Dagarna är ljusare. Fåglarna kvittrar. Det är nollgradigt idag. Och vi har precis blivit med katt. Allt det här bidrar säkerligen till att livet känns aningens mer ljust. De inåtvända månaderna är förbi och jag släpper taget om det som varit denna vinter och tittar försiktigt fram ur idet.  

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

I mitt skapande är jag i en period där jag inväntar nästa steg. Jag vet inte i detta nu vad jag ska fokusera på. Jag har en del uppslag inuti som ligger och gror. Fröna är inte bara ett! Men jag får tydligt till mig att invänta. Det är utmanande för mig att invänta. Jag älskar att gå från idé till handling. Men jag provar att sitta still i båten ett tag till, så får vi se inom sinom tid var mina åror vill ro och vilka frön jag ska vattna. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Idag njuter jag av det stillsamma vårvinterflödet som känns inuti mig och i naturen. Och så vet jag att livet är föränderligt och att den här känslan inuti går i vågor i takt med mina cykler och naturens. 

Jag ser fram emot många fler sparkturer och jag hoppas snön ligger kvar länge till. Varm choklad i solen är också något jag ser fram emot mer. Och kanske mest av allt ser jag fram emot att se hur mitt skapande tar form. Vad kommer jag att skapa här inne på min kammare. Med vilka kommer jag att samarbeta. Vilka kvinnor kommer att gå mina kurser. Vad blir mitt fokus denna vår. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Massvis med snö har kommit i vår by…

Något jag känner tydligt är att det sker en förändring kollektivt. Det är så många kvinnor och män som börjar följa sina ja:n och låter sitt inre få komma till uttryck. Innerligt tack för de mejl jag fått på senaste tiden. Det betyder mycket för mig att få mejl och kommentarer, det ger mig hopp om att det finns andra som också är på den här vägen i livet, där den inre rösten står i fokus! 

Nu önskar jag dig en skön och inspirerande månad tills dess att vi ses igen. Dela gärna i kommentaren om du får feeling om hur det känns inuti dig nu när vintern går över till vårvinter? Har fåglarna börjat kvittra lite extra även hos dig? 

 

Ps. Något som känts lustfyllt den senaste tiden är YouTube och filmning. Här nedan hittar du min senaste film om att följa själens ja:n. Kanalens prenumeranter har ökat den senaste veckan. Stort tack för er support och att ni vill följa mig även där.

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Och här är lilla tjejen som precis flyttat in hos oss. Visst är hon ljuvlig? 

Alla foton tagna av mig <3