Den naturliga rörelsen

– tips för mjuka steg i den sista delen av vintern!

Den naturliga rörelsen

– tips för mjuka steg i den sista delen av vintern

Bara den här rubriken får mig att mjukna och slappna av: jag väntar in den naturliga rörelsen. Fyra veckors ledighet och djupt vinteride är nu på väg in i en annan fas och jag öppnar upp för en liten rörelse utåt igen. 

Instagram har fått vila (förutom de programmerade inläggen jag gjorde för menscykeln.se). Det är skönt att vila från allt för mycket yttre stimuli under vintern. Och just Instagram känns viktigt att ta en lång vinterpaus från, för att gå in i mitt eget Mariaide där jag hör Hon här inne och där jag får landa i djupheten med mitt eget väsen. 

Precis som när jag är i min inre vinter (min menstruation) och vill ge utrymme åt vila, så vill jag även göra i naturens vinter. 

Under de senaste sex årsskiftena har jag medvetet boat in mig i mitt vinteride, för jag vet hur viktigt det är för mitt liv och skapande under det följande året. I vinterkokongen får jag landa med mina rötter och dem behöver jag eftersom jag är en kreatör ut i fingerspetsarna som lätt kan skena iväg på både den ena och andra idéen. Alla idéer är såklart välkomna men för att veta vilka jag ska följa behöver jag känna att de är förankrade från en djupare plats i mig. Och den platsen får jag kontakt med när jag ger mig utrymme i vintern. Det blir då tydligare: vad ska jag följa, vad ska jag inte följa. 

Hur känner du inför vinterns ide? Har du fått utrymme att varva ner? 

Ljus på mitt altare. 

I början på och framåt mitten av februari brukar det av erfarenhet vända, en naturlig rörelse kommer och fram till dess lyssnar jag extra mycket inåt, går i en stillsam rytm och alla idéer jag får ta emot i denna djupa inre kokong kommer jag att ta steg för så småningom. 

Genom att ge oss själva en lugnare rytm i vintern kan vi bättre uppfatta och höra den stig som är oss ämnad. Det är en tid som bjuder in oss till reflektion och lyssnande. Har du inte haft möjlighet att ge dig själv det här hitintills den här vintern? Finns det isåfall något som väcks i dig när du läser denna text om vad du skulle vilja ge dig själv resten av den här månaden och i början på nästa? 

~ Ur vinterkokongen väcks vår djupaste kreativitet ~

Här följer några tips, som jag även vill ge mig själv för att landa in i den sista fasen av vintern: 

 • Gå till ett spa eller badhus, simma en liten stund och inta sedan bastun. Omslut dig av vattnet och värmen. 
 • Besök biblioteket och låna en inspirerande bok.
 • Mysfika på ett favoritcafé och läs den där boken som du precis lånade. 
 • Ge dig själv en fin morgonstund så att du börjar din dag med något mysigt. Vad skulle du vilja inkludera i din morgon för en mjuk start på dagen? Min morgon börjar med dagbok och meditation framför den öppna elden. Här hittar du en välgörande skogsmeditation om du vill bli guidad. 
 • Ta en promenad en solskensdag och lyssna på en vacker podd. Om du inte redan har lyssnat på Idas och min podd Sekelskiftessystrar, hittar du den här.
 • Är du anställd? Använd eventuell flextid till att ta sovmorgon en måndag och gå hem tidigare en fredag. 
 • Åk på en utflykt med en kär vän, ta med varm choklad och tänd en eld. 
 • Baka ett matbröd.
 • Bjud hem en vän på morotssoppa och det nybakade brödet. 
 • Kryp upp i soffan under en filt och se en favoritfilm. Ett tips är: Maudie! Omg, har du inte sett den, bara gör det! En superfin film om det skapande uttrycket.
 • Skriv om dina drömmar och ta ett litet steg för någon av dem. 
 • Klä dig i mjuka och vackra kläder som får dig att känna dig som du. 
 • Avsluta dagen med en stunds yinyoga, det räcker med tio minuter för att landa i kroppen. 
 • Gör mysigt i din skaparstudio eller på din arbetsplats genom att tända ljus på ditt skivbord och köpa en vacker bukett blommor. 

Köpte rosor till mitt altare som ett tack för ledigheten och välkomnandet av det som komma skall. 

Får du några fler idéer om vad du skulle kunna ge dig själv för att omfamna dig själv i det sista av vinteridet? 

Det är Merkurius retrograd sedan den 14 januari och även här finns en tillbakadragande energi, där det kan vara klokt att gå med långsamma steg, reflektera och vända oss inåt. Framåt mitten av februari kommer en ny rörelse för nya initiativ. Till dess följer jag det som känns bekant för mig som att skriva inspirationsbrev till mina prenumeranter, den här bloggtexten som legat och väntat på att få komma fram och kanske kommer det också att komma en You Tube film snart. Vill dela med mig av min morgonrutin i nästa film för att ge dig en glimt av hur den här stillsammare rytmen ser ut här hos mig.

I slutet av februari öppnar jag dörrarna till nästa omgång av SHE creates, där jag ser fram emot att möta ännu en modig grupp med kvinnor som vill ta sina nästa steg i sitt livs skapande. Då, när rörelsen börjar väckas till liv igen efter det långa, långa vinteridet. Vill du också lära dig att lyssna på din allra innersta röst, den som vägleder dig till ditt djupare kall? Och vill du ta steg för den i vår så att du kan börja leva det liv du verkligen längtar efter att leva? Steg som du känner är rätt i ditt hjärta? I så fall kan du läsa mer om programmet här.  

Nu önskar jag dig en fin och mjuk tid tills vi hörs igen. 

 

Kram Maria