Ekorrhjulet del 2

Få ihop livspusslet och kom ur ekorrhjulet!

Det förra blogginlägget ”att komma ur ekorrhjulet och få ihop livspusslet”  blev mitt mest lästa blogginlägg och det säger en del om vad vi människor står inför i våra liv. Att det finns en längtan att få ihop det, att leva mer i balans, att känna oss mer fria, att stressa mindre, att umgås mer med familjen, att få mer tid över etc.

Två områden som helt förändrat mitt liv och det ekorrhjul jag befann mig i, är förhållningssättet till saker och konsumtion. Jag är utbildad Feng Shui-konsult och har studerat hur saker påverkar vårt välbefinnande. Att konstant vara i konsumtion och köpa saker, fyller inte bara vårt hem, det fyller också tomrummet inom oss som egentligen längtar efter mening och kontakt. Vi tappar alltså kontakten med oss själva och det går av bara farten att köpa en ny tröja, lyxig helgmat, dyra viner, prylar, bilar, leksaker – ekorrhjulet snurrar på och det blir svårare att ta sig ur det när vi är van med en viss konsumtion.

Ekorrhjulet är det hjul som bara snurrar på, dagarna i ända, det är det omedvetna i oss, som inte riktigt vågar stanna upp och reflektera, och det snurrar bara snabbare och snabbare! Ju mer inne i ekorrhjulet vi befinner oss, desto svårare är det att ta oss ur det. Men det går! Förra veckan fick jag ett sms från en vän som hade läst mitt inlägg och hon skrev att hon blev inspirerad att börja måndagsmorgon med en frukostdejt med en vän…

Små medvetna steg – det gör skillnaden!

 

Vad skulle du kunna välja bort idag?

Tips att komma ur ekorrhjulet!

Jag får ibland frågan hur jag har gjort för att komma ur mitt ekorrhjul? Och här nere vill jag ge några exempel på vad/hur jag har skalat av de senaste åren. Kanske finns det något du dagdrömmer om och något du längtar efter i ditt liv. Hur skulle du kunna ta ett litet steg i den riktningen idag? Låt dig inspireras och skapa den vardag som du längtar efter. I förra inlägget hittar du ytterligare 7 tips.

 

1.SAKER. Hur ser det ut i ditt hem?  

Hur vi har det runtomkring oss påverkar vårt välbefinnande. För mycket saker har en tendens att dränera oss på energi, och får oss lätt att känna oss både stressade och oroliga. Om vi dessutom redan känner oss stressade i det övriga livet och befinner oss i ekorrhjulet underlättar det inte att ha ett rörigt hem.

Att gå igenom hemmet och rensa ut bland de saker vi omger oss med, öppnar upp sinnet och vi får mer utrymme i vårt liv för det som egentligen vill finnas där. Vi känner oss mindre stressade när vi har ett hem där det faktiskt är skönt & vilsamt att vara.

Jag rensar bort allt onödigt och har endast prylar omkring mig som jag tycker om och behöver. Det här hjälper mig att skapa det utrymme jag behöver i sinnet för att leva mitt liv mer hållbart. Det här är en pågående process och något som funnits med mig de senaste tio åren.

Hur skulle det vara om du hade ett hem som innehöll endast det du tycker om och behöver? Finns det redan något idag du skulle kunna rensa/skänka bort? Se ditt hem som din oas. Behöver du hjälp, kan du läsa mer om min webbkurs iBeautify här.

 

2. KONSUMTION. Hur ofta spontanshoppar du?  

Genom åren har jag shoppat mycket och fyllt mitt tomrum med konsumtion. Jag märker direkt när jag handlar för att fylla ut något! Det blir en oskön känsla i kroppen och jag känner mig illa tillmods efteråt. Hur skulle det t.ex. vara för dig att ha ett köpstopp under en tid framöver? Där du bara handlar mat/förbrukningsvaror? När jag hade köpstopp för några år sedan, förändrade det hela mitt konsumtionsmönster. Jag har nu märkt att det går att leva väldigt enkelt, utan konsumtionshetsen och jag sparar inte bara pengar utan jag får sinnesro på köpet. Numera spontanshoppar jag sällan och väljer noga mina inköp.

När jag står på affären och ska handla ett klädesplagg, frågar jag mig alltid: är det här 100% jag, behöver jag den här och vad skulle jag kunna skänka bort från min garderob om jag köper den här? Jag har regeln 1 sak in, 1 sak ut. Det här gör att det sällan blir spontanshopping för mig.

Förra veckan hade jag en session med en kvinna där vi kom fram till att hon var på banan med mycket i sitt liv, men när det kom till konsumtionen fanns det en del kvar att jobba på. Hon bestämde sig där och då för att ha ett köpstopp i två månader! Jag ser fram emot att följa upp och se hur det känns i henne efter den här perioden.

 

3. JUL. Hur lägger du upp julhandeln?

Inför stundande jul är ett tips att sätta dig ner i lugn och ro. Känn efter vilka du verkligen vill ge en julklapp till i år, och vad du skulle vilja ge. Du behöver inte göra som du har gjort tidigare år och framförallt behöver du inte dras med i julhandelns mani. Själv vill jag ge en julklapp var till mina allra närmaste, och jag vill ta en stund att känna efter vad det är jag vill ge och vad den personen skulle uppskatta. Sen kommer jag välja ut en förmiddag när jag handlar detta (när det är lugnt i butikerna), that´s it for me. Dela gärna med dig i kommentaren hur du väljer att göra denna jul. 

HUR SKA JAG TA MIG UR EKORRHJULET?

I de här två senaste blogginläggen har du nu fått tio punkter att reflektera kring. Ett förslag är att du går igenom punkt för punkt och ser hur du kan ta ett steg i den riktning du längtar. Frågan är: vad kan du göra idag för att bryta ekorrhjulet?

Vill du ha mer hjälp utöver detta och skapa ett hållbart liv är du varmt välkommen att delta i SHE creates. Ett program som hjälper dig att skala av det som tar energi så att du kan hitta in till ditt sanna kall. Läs mer om kursen här. 

 

 

Ps. De vackra fotona i detta inlägg har min man Olov Stadell tagit!

Behöver du hjälp att komma ur ekorrhjulet och skapa ditt liv efter din innersta längtan? I kursen SHE creates får du tillsammans med andra kvinnor forma ditt liv utefter Dig. Så att din kreativitet, ditt uttryck och den du är får komma fram. Kursen sker vi Skype.