Själens kall

– jag behöver vara villig att stanna upp, lyssna och ta små steg varje dag (och ibland ett stort)!

Mitt kall som väcker min längtan och som föder mina drömmar. Det där som får mig upp ur sängen varje morgon. Den kraften. Den gnistan ljus. Det som känns som ett JA där inuti min själ. Det är mitt kall och det finns där hela tiden – redo att dockas in i.

 

Utan mitt kall blir drömmarna lätt tomma och längtan någonting borta i horisonten. Genom att vara i kontakt med mitt kall, som är placerat där av Gud (omfamnandet, det gudomliga, kraften, SHE). Genom att stanna upp och checka in med Det varje dag, öppnar jag dörren till min längtan och mina drömmar. När jag lever från mitt kall (mina själs JA:N) då känner jag meningen med livet. När jag följer mitt kall som finns inuti mig och som bara är mitt att följa. Då raserar jämförelser, boxar och ideal! Då blir pengar, status, makt och karriär helt irrelevant. Mitt kall, mitt inre, min själ – vill skina upp där den kan. Mitt kall är att vara den Jag är och det som får mig att blomma som den vackraste av rosor. När jag lever genom mitt kall hittar drömmarna som är mina att förverkligas till mig, snarare än att jag behöver jaga efter dom.
En vän skickade mig en text av Annie F Down där det stod ”ditt kall är som en ingrediens i köket, och drömmarna är de olika sätt som du kan använda den ingrediensen”.

“Whatever you leave empty, grace will fill” – A course in Miracles –  

KALL + GE = MENING

Med små steg varje dag följer jag mitt inre kall, ett steg i taget. Genom dessa steg lever jag mitt kall varje dag. Inte sen, när jag har tid eller när rätt tillfälle dyker upp – utan varje dag. Det är alltså inte något jag gör en gång i livet, det är något jag gör varje dag. Varje dag stannar jag upp och lyssnar – vad vill min själ att jag ska ta för steg idag?

 

Kallet är inte bara EN grej, utan allt det där som är ett JA i själen. Att följa själens JA:n är att följa kallet. Kanske leder de små stegen varje dag till ett större kall, kanske inte. Att följa mitt kall och välkomna alla JA:n i min själ och dela med mig av dom till andra – det känns som meningen med livet just nu.

Alla steg spelar roll

En dag för några år sedan vaknade jag och skrev en ”skoj”-post på Facebook om att jag behövde några hundra tusen till mitt café som jag ville starta. Vilket resulterade i att en insamling startades bland mina vänner och jag så småningom kunde öppna ett café tack vare alla bidrag jag fått. Ett kall, som viskade, jag agerade på det, ett steg i taget. Det kallade på mig igen när det var dags att sälja cafét.
Utan cafét hade jag inte lärt mig allt det jag vet idag, och t.ex. hade jag inte kunnat startat SHE creates – för kreativa kvinnor, om det inte vore för all den erfarenhet jag fått med mig på vägen. Allt känns som en sammanlänkad livsstig. Och alla steg, små och stora spelar roll.

När jag sätter ord på mitt kall idag handlar det om: KVINNOR. KREATIVITET. SKÖNHET. LIVSSTIL. FRIHET. SJÄL. ANDLIGHET. Allt det där jag själv skapar i mitt liv, är också det jag GER till andra. Och det är precis just det som är ett kall, tänker jag. Det jag känner mig passionerad över själv, är också det som lyser genom mina ögon och det som jag med lust och glädje delar med mig av till andra.

 

Jag tror det är precis så enkelt, att Gud (omfamnandet, det gudomliga, kraften, SHE) placerar olika kall i oss människor genom livets gång och vår uppgift är att följa dessa och GE det vidare till andra.
”Where would you have me go?
What would you have me do?
What would you have me say, and to whom?”
– A course in miracles! –
Att följa vårt kall betyder att vi gör oss tillgängliga för det gudomliga som vill flöda genom oss. Och när vi gör det vill vi inget hellre än att GE det vidare till vår omgivning. Vårt kall smittar av sig på andra. Andra börjar följa sitt kall. Och en dag lever vi alla från vårt hjärtas längtan.

Övning för ditt kall

För att inte göra det här med kallet så stort och avancerat skulle jag vilja föreslå en övning som är bra för att fånga upp vad det är i ditt liv som du känner ett JA inför, och på så vis lära känna ditt kall. Gör den här övningen i 7 dagar, en stund innan du går till sängs.

Tänd ett ljus, ta fram din dagbok och svara på följande:
  • När idag kände du ett JA i själen?
  • Vad skulle du kunna göra imorgon som känns som ett JA i själen?
När de sju dagarna har gått, gör en lista med allt som gör din själ glad. Smått och stort. Din lista kan du ta fram på dagar när du behöver extra hjälp att komma tillbaka till själen, gör då något från listan och du ska se att själen tittar fram igen.
T.ex.
Köpa vackra snittblommor till hemmet
En joggingtur
Ringa till en vän
Promenera i solen
Ta den där stunden och skriva på min bok
Planera in datum för nästa kurs
Göra en grön smoothie
Spela in en livesändning
Leda en kvinnocirkel
Baka en mumsig chokladtårta

Vad kallar din själ dig till idag? Vart finns dina JA:n? Ditt kall är inget oändligt stort och ogreppbart i framtiden, det är ett litet steg idag som viskar JA… Dela gärna i kommentaren här nere ett steg du vill ta idag.

”There is no greater gift you can recieve than to honor your calling.
Its why you were born.
And how you become most truly Alive”
– Oprah Winfrey –
Tack för att du är här och lyssnar på ditt kall. Kanske fanns det ett JA i dig när du klickade in dig på den här länken för att läsa just det här blogginlägget – bara fortsätt precis så. Tillslut är hela dagen fylld med massa JA:n.

Ibland kan ett steg vara att gå på spa, för att själen behöver påfyllning, lugn och ro för att kunna ta det där större steget.

WORDS – mina förklaringar:

SHE – det gudomliga, urkraften, Gud, omfamnandet, det som är bortanför mitt förstånd
Kall – det gudomliga som är placerat i mig. Själens JA:n. Mitt SHE. Det som Gud vill att jag ska GE till min omgivning (meningen med livet)
Själen – den som varit med i eoner av tid
Längtan – glappet mellan verklighet och kall. Ibland lever jag mitt i min längtan, ibland en bit ifrån. Det är längtan som för mig till mitt kall & till Gud och som påminner mig om det gudomliga i livet.
Drömmar – det sätt som jag kan använda mitt kall genom livet.
Ett steg i taget – genom att ta steg varje dag som känns som JA:n lever jag från mitt kall, min längtan och mina drömmar.

Marias kurser

Soul Whisper – webbkurs

Under 7 dagar får du guidade meditationer och övningar skickade till din e-post. Övningar som för dig närmre din själs viskningar. Med Soul Whisper i dina hörlurar kommer du att märka att din inre röst är närmre än du kanske tror. Du kan närsomhelst anmäla dig, direkt får du den första meditationen “kiss of a rose”.

SHE creates – onlineprogram

Ett kreativt och själsligt program för dig som vill komma djupare i din skaparprocess och ta de steg du är ämnad för att ta.

iBeautify, rensa i röran – webbkurs

Nu finns möjlighet att få struktur på dina ägodelar, och därmed möjlighet att få uppleva den sinnesfrid ett organiserat hem ger. iBeautify hjälper dig att komma igång och börja skapa det där hemmet du längtar efter att få vistas i. Ett vackert hem där själen får vila och känna sig som hemma.

Foton från amazing Unsplash, Kaboompics och Olov Stadell. Tack!