Det naturliga flödet

– årstidernas skiftningar berör mig!

Faller djupare in i livets naturliga flöde. Det som jag själv inte kan styra utan det som är i mig och runt mig. Det som leder mig vidare. Det som tar ett steg i taget tillsammans med mig. 

Den allra största och omfamnande tilliten jag känner till. 

Den väljer jag att falla djupare in i för var dag som går. Det är knappt att det är ett val, utan snarare ett resultat av det som händer när jag väljer att dyka upp för mitt inre varje dag. Och det är ju ett val, som jag väljer att prioritera. Mitt inre.

Frigöra tid till kreativiteten och livet

När jag prioriterar mitt inre kan jag t.ex. ge mig själv en stund på morgonen i meditation, bön och med dagboken. En stund när jag är med mig själv och det som är.

Jag uppskattar så mycket dessa långa mornar i stillhet med mig själv. Det finns så mycket där inuti som är så spännande att utforska. När jag ger mig själva dessa stunder märker jag hur tilliten växer allt mer. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

”Tack för livets kall som kallar på mig att kliva upp på morgonen och göra ”min grej”. Tack för att jag får skala av det i livet som tar energi och som inte gör mig gott så att jag kan höra detta kall. Tack för att jag får finnas här i det som är, avskalat och sant. Tack för livets dagar. Tack för kreativiteten i alla dess former. Tack för orden som vill komma ur mig. Jag ber om att få höra Guds vilja och jag ber om kraft att ta de steg som Gud vill med mig. Amen!”

Ju mer utrymme jag ger mig själv desto mer upplever jag att jag kan ge till andra av mina gåvor. Ju mer jag skalar av bruset runtikring desto mer kan jag höra de här allra innersta viskningarna som berättar för mig vilka gåvor jag kan dela med mig av idag och vilket steg jag kan ta idag för mitt kall som kallar här inuti mig. 

Häromdagen fick jag t.ex. en ingivelse att gå ut och fotografera höstens ankomst inför detta stundande blogginlägg + samla foton till en övning jag gör med SHE creates kvinnorna. Så jag tog med mig kameran och gick på upptäcksfärd i vår by. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Vi landar alltmer här i Ockelbo

De två senaste veckorna har känts som ännu en landning här i vårt nya hem i Åbyggeby, strax utanför Ockelbo. Förra veckan hade jag och Olov en hel vecka tillsammans, när vi kopplade av här i huset och inte gjorde så mycket. Sommarens påbörjade renovering fick vila. En dag gav vi oss själva en fastedag, från både mat och sociala medier. Gick ut i skogen och plockade svamp. Jag började sticka på en raggsocka. Och en soffa beställdes för mysigt höstumgänge med vänner. Lite av varje, med betoning på lite.

En skön avrundning på sommaren och en fin start på den vackraste höstmånaden – oktober.

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Känner att det finns en ny rymd i mig. Ett nytt lugn. En ny stillhet. Ett mjukare flöde. Och så brukar det vara i mig kring den här årstiden när löven börjar falla. Jag faller med löven och förbereder mig på en mer vilande och djupgående årstid. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Övning – var med ditt naturliga flöde 

Just nu får vi bevittna denna övergång från sommar till höst. Och just då tror jag det är extra lätt att hitta livets naturliga flöde inom oss. Har du möjlighet att ta en ledig dag den närmaste veckan? Där du bara är med dig själv? Där du får koppla bort det som du vanligtvis är i och koppla upp i detta naturliga flöde.

Kanske vill du ta en promenad i en skogsdunge, ta med dig en termos med något örtigt kanelte och skriva några rader i din dagbok? Kanske vill du promenera ut på en äng, vid en havskant, vid en sjö eller annan vacker plats? Kanske vill du bara kura upp dig i soffan inomhus och njuta med en bok (eller stickning som jag)? Känn efter vad just du skulle tycka om att göra på din dag. 

Gör det du behöver för att förbereda dig inför din dag. Det kan t.ex. vara en bra idé att köpa hem lite god mat, så du slipper gå på affären just denna dag. Skriv gärna ner några stycken punkter vad du skulle vilja att din dag innehöll.  

Se hela dagen som en ceremoni för ditt inre.

 

  • Promenad i den krispiga höstluften + termos med varm choklad
  • Skriva i dagboken 
  • Laga en god lunch
  • Yinyoga 
  • Se en mysig feel good film

Jag brukar rama in mina dagar med en inledande och avslutande bön. Jag gillar även rökelser och använder gärna det i samband med mina böner! 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

I många år nu har jag valt att stanna till lite extra just vid årstidernas övergång. Det är något så alldeles speciellt med dessa övergångar, som får mig att inse att livet är så skört och vackert. Det är som att jag får en djupare kontakt med mitt inre i dessa årstidsskiftningar och den känslan vill jag ta vara på.

Känner du igen dig? Vad skulle du vilja ge dig själv för höstdag? 

Nu önskar jag dig en fin höstmånad och hoppas du får möjlighet att stanna till och uppleva hösten precis som jag.

Ps. Den 7 februari 2019 startar nästa omgång med SHE creates, läs mer om det här nere!

SHE creates – för ditt inre kreativa flöde

Ett sammanhang där kreativitet, skapande och den inre rösten står i fokus. Du får skapa en intim kontakt med dig själv tillsammans med andra kvinnor på en liknande resa, samtidigt som du skapar det du längtar efter i ditt liv. För dig som är egen företagare, vill bli eller för dig som är en kreativ själ med många idéer.. Nästa omgång startar 7 februari.  

Foton från Olov och mig <3