Min kreativa studio

– och en ritual för det kreativa flödet!

Känslan att få sitta vid mitt skrivbord. I mitt kreativa space. I vårt hus på landet!

Flödande. Lätt. Sprudlande. Glatt. Barnsligt. 

Så känner jag mig. 

Som att det är meningen. Att just jag ska sitta här. Och skriva. Med utsikten över en hästhage, en lada, gröna ängar, himmel och byväg. Vackra landsbygd.

Som att livet varit en förberedelse för att jag ska sitta just här. Vid det här fönstret. I Ockelbo. I Åbyggeby. I det här bönhuset.  

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Pelargonen i fönstret ropade jag in på auktion i kyrkan tidigare i sommar ”drottningminne” heter sorten! Två vackra hästar går ute i hagen, en grå/vit och en brun. Ängarna är ganska så gröna efter de senaste dagarnas regn. Bara genom att titta ut genom fönstret får jag inspiration. 

En del av mig ville riva upp golvet, ta fram pärlsponten i taket och måla om innan jag flyttade in här, och göra allt ”klart” (som om någonting någonsin blir klart ;)) men kreativiteten pockar på min uppmärksamhet inifrån, så nu gick det inte att vänta längre. Det här är en början och nu får jag möjlighet att känna in hur jag vill fortsätta skapa denna studio – medan kreativiteten får flöda ur mig i det oklara.

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Jag ser hela rummet som mitt kreativa altare och varje föremål jag kommer att ta in här vill jag ska kännas som ett JA i mig. Så det är med stor inkänning föremålen som är här just nu har fått sig en plats. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Släppa taget och komma igång 

Vilken skön första dag efter en lång sommars uppehåll från skapandet! Även om jag skapat massvis med huset, har jag släppt stora delar med mitt företag under ett par månader och låtit flyttandet fått haft sitt utrymme. Det har behövts. 

Nu känner jag mig redo att ta vid igen. Att fortsätta skriva, skapa kurser och leda andra i sina kreativa processer. För mig känns det otroligt lyxigt att få ha just det här som ”jobb” – att få vara en del av andras kreativa skapandeprocess. Att få en inblick i andra egna företagares liv. Att se andra växa, utvecklas och följas sina drömmar. Att få en glimt av någon annans passion. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Ritual för kreativiteten   

Imorse när jag skulle inviga mitt kreativa space ordnade jag en ritual med mig själv. Jag klädde mig i kläder jag tycker om. Tände min nyinköpta saltljuslykta, plockade fram några saker från en flyttlåda som jag tänkt skulle passa här inne, tände palo santo* och gick sakta runt i rummet med rökelsen medan jag samtidigt bad en bön för kreativitetens flöde:  

”Välkommen Helige Ande. Välkommen alla kreativa kvinnor som gått före. Låt mig vara lyhörd för den vägledning som vill komma till mig. Låt mig stanna öppen för hur jag kan ge av mig själv till andra människor. Visa mig hur jag kan hjälpa andra. Hur kan jag vara ett verktyg för din vilja Gud? Jag ber för mitt företag. Mitt skapande. För SHE creates och alla kreativa kvinnor som hittar hit. Jag ber att få vara öppen för vägledning i varje steg jag kommer att ta i detta kreativa rum. Må din vilja ske. Amen”  

Frigöra tid till kreativiteten och livet

Himlen är blå och solen lyser över ängarna nu. Det susar i träden av vinden och på baksidan hörs spikandet från Olov och Bosse.  

Jag känner sinnesro. 

Känslan av att vara hemma och på rätt plats. 

Det är så det kreativa flödet känns i mig just nu. 

Igår och precis när jag vaknade imorse kände jag mig sårbar, grät en del och det kändes läskigt på nå vis att sätta mig här och skriva till dig idag. Jag känner att dörren är öppen, att hjärtats längtan har blivit hörd, att jag är vägledd hit, till det här fönstret och det här skrivbordet – allt är förberett och nu behöver jag våga dyka upp för det som vill flöda genom mig. Inte gömma mig, förminska mig, spela liten – utan stå i den kvinna jag är och i det jag här för att skapa. 

Tack för att du är här. Det betyder mycket för mig. 

Vart befinner du dig i din kreativa process? Har du något kreativt rum eller hörna? Och vad skapar du därinne? Dela gärna med dig i kommentaren. Vi är några hundra kvinnor här som brukar läsa dessa inlägg så vore fint att läsa om hur just du har det. 

*Palo Santo är ett helig trä från Sydamerika som används bl.a. av inkaindianerna under heliga ritualer. Jag använder det när jag vill välsigna ett nytt hem eller rum, eftersom det sägs öppna och rena rummets energi.

SHE creates – för kreativa kvinnor

Ett sammanhang där kreativitet, skapande och den inre rösten står i fokus. Du får skapa en intim kontakt med dig själv tillsammans med andra kvinnor på en liknande resa, samtidigt som du får komma djupare i din skaparprocess. Programmet har kursstarter under höst och vår. 

Foton från Olov och mig <3