Kallets röst

– varje dag stannar jag upp och lyssnar!
Den där allra innersta rösten som viskar till mig, vilka steg jag ska, vad jag ska skapa, här inifrån mig själv och dela med mig av till min omgivning – det är för mig kallets röst! Uttrycket som kommer inifrån mig, placerat där av, som jag ser på det, en allomfattande och omfamnade kraft. Gud, Helige Ande, Moder Maria, Änglar och allt det där som jag kan känna finns, men ändå inte riktigt kan ta på… 
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
När jag promenerar runt i naturen upplever jag en god kontakt med min inre röst! Alla bilder är från Ockelbo här runtikring där vi bor. 
Genom att följa mitt inre kall får jag uppleva en grundning och mening i mitt eget liv. Att få göra det jag är ämnad för och inte en massa annat som jag tror att jag borde och måste göra, ger utrymme för den inre lågan inuti mig att växa sig allt starkare. Min upplevelse är också att jag känner stöd från denna allomfamnande och gudomliga kraft när jag följer det som är mitt att följa. 
Frigöra tid till kreativiteten och livet

Och det är precis det som jag tänker är ett kall. Något som vill ha all min uppmärksamhet och något som vill skapa och dela med sig av det till andra. 

Kanske är det så att du som hittat in hit också har ett kall att följa?

För mig känns det som att den här lågan inuti finns här hela tiden men att den väcks ännu mer när jag släpper kontrollen och ger mig hän till mitt allra innersta. 

Kära Gudomliga,

Du som får mig att känna stillheten och flödet inom mig samtidigt. 

Du som får mig att känna tilliten och omfamnandet. Du som inger hopp och mening. 

Du som viskar vilka steg som är mina att ta. 

Du som leder mig till mitt hjärtas längtan. 

Genom Dig vill jag leva. Ske din vilja med mig – idag, imorgon och alla andra dagar. 

Amen 

Bönen heter Sinnesro och är skriven av mig.

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
När jag jobbar på att ta bort det som inte servar mig i mitt skapande – som att förminska mig själv, att inte våga ta plats, att låta rädslor styra istället för tillit, att fly in i andra aktiviteter än att följa mitt kall, att inte ge mig tid och utrymme för det som vill uttryckas genom mig osv. Då vaknar jag inför det som är mitt att skapa, när jag tar steg för tilliten snarare än rädslorna. 

Och hur gör jag det?

  • Genom att ta ett steg i taget för något som jag hör att min inre röst viskar. Varje dag tänder jag ett ljus,mediterar och lyssnar! Ber om vägledning i vilket steg jag ska ta för mitt skapande den här nya dagen.
  • Genom att kliva upp på morgonen och säga ”ske din vilja Gud, inte min”. Jag ber endast om insikten om Guds vilja med mig. När jag gör det lämnar jag vägen fri för det allra största att verka genom mig.
  • När jag avslutar dagen så checkar jag ut med mig själv och ställer bl.a. frågan: vad har jag gjort idag som känns som ett jag och yes i själen? Genom att varje kväll ställa mig den här frågan får jag fatt på vad det faktiskt är som jag tycker om i livet och det som jag är här för att bidra med.
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Min längtan var mycket stark under en period i mitt liv när jag kände stagnation och frustration över att följa en väg som inte riktigt kändes som jag. Jag kände att det fanns något mer där inuti mig och att jag höll tillbaka delar av mig själv som ville titta fram. 

Kallet väckte min längtan allt mer, den där längtan som var bortanför mina egna begränsade målbilder, längtan som satte sig som en känsla i bröstet och som inte ville ge sig förrän jag började ta steg i den riktningen. Och ju mer jag lyssnade på min längtan desto tydligare blev det att jag skulle följa den och ingenting annat. 

Den här filmen kom till mig som en inre viskning. Den röst jag hör är att jag ska dela med mig av det som jag har att säga. Det som pockar på uppmärksamhet inifrån mig. Mitt kall är att inspirera andra att också följa sin djupare längtan och sitt kall. Och förhoppningsvis letar sig den här filmen hem till dem som också följer sitt kall eller längtar efter att göra det. 
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet
När jag promenerat utomhus går jag in i min studio och skapar det som vill komma till uttryck, med naturens krispighet närvarande. 

Tack för att du är här. Och tack alla som visar intresse för mina kurser. Här nere summerar jag de två som ligger närmast i tiden. SHE creates körs numera två gånger/år, en gång på våren och en gång på hösten. Nu önskar jag dig en fin dag.

 

Ps. Vad längtar du mest av allt efter i ditt liv och känner du att du har något som kallar på dig där inuti? Det skulle vara fint att läsa om dina tankar kring detta. Dela gärna i kommentaren. 

SHE ritual – en nyårsritual

En förmiddagsworkshop via Zoom där jag bjuder in till en nyårsritual. Du får möjlighet att känna efter vad du vill välkomna inför det nya året. Vad är din allra djupaste längtan? Det är en vacker cirkelformad workshop där vi kommer i kontakt med den här inre rösten och kallet. Vi sätter riktning från vårt inre snarare än borden, måsten och förutbestämda målbilder. 28 december kl 9.

SHE creates – för ditt inre kreativa flöde

Ett sammanhang där kreativitet, skapande och den inre rösten står i fokus. Du får skapa en intim kontakt med dig själv tillsammans med andra kvinnor på en liknande resa, samtidigt som du skapar det du längtar efter i ditt liv. För dig som är egen företagare, vill bli eller för dig som är en kreativ själ med många idéer.. Nästa omgång startar 7 februari.  

Fotat av mig <3