Frigöra tid

– hur kan jag frigöra mer tid till kreativiteten och livet?

Här om dagen kom en kvinna fram till mig som hade hört mig tala om mitt liv och frågade: ”Hur gör du. Hur skapar du ditt liv som du gör? Jag vill också leva mitt liv genom min inre röst.” Svaret som kom till mig var ”att be och ge mig tid”. Det här resulterade i att jag ville skriva veckans inlägg om just ämnet tid. 

”Jag har inte tid just nu…”

”Det har varit så mycket på senaste tiden…”

”Jag ska bara…. Och sen kan jag ta tag i det där…”

”Jag hinner inte…”

Det här brukade vara vanliga ursäkter för mig. Ursäkter att inte ta tag i det som jag vet att jag behövde och längtade efter. Ursäkter för att springa på i livet och inte stanna till. Ursäkter för att slippa känna efter. 

Jag var ett offer för omständigheterna och skyllde på att tiden inte räckte till. Jag skyllde på andra människor, min chef, mitt jobb, min partner och mina aktiviteter. Allt som fyllde almanackan skyllde jag på, som om det vore någon annan som planerat in allt det där i MIN almanacka. 

Frigöra tid till kreativiteten och livet
Frigöra tid till kreativiteten och livet

“A bird doesn’t sing because it has an answer. It sings because it has a song”.

Maya Angelou 

FRI + TID = LUST

Längtan efter frihet var enorm inombords, och jag höll på att kvävas av att tiden inte räckte till. Dagarna snurrade på, veckorna gick fort, månaderna sa swish och vips så var det ett nytt år igen. Vad hände? 

Min själ tynade så sakteliga bort. Jag körde över mig själv och när jag kom hem om kvällarna kände jag inget annat än tomhet. Jag kom till en punkt där det inte gick att leva i detta ekorrhjul längre. 

Hur kan jag ge mig själv mer tid?

Frågan jag fick ställa mig själv var; hur kan jag frigöra mig och ge mig själv mer tid? 

Sen den dagen, har jag med små steg varje dag, gett mig mer och mer tid och lägger upp dagen utifrån hur jag vill ha det och det som känns rätt för mig. En dag i taget har jag format livet på ett sätt som känns hållbart i längden. 

 

  • Tid att ta en promenad. 
  • Tid att skriva dagbok.
  • Tid att checka in med mig själv – minst en stund om dagen.
  • Tid att be.
  • Tid att ta vara på ett somrigt maj.
  • Tid att titta på solnedgången.
  • Tid att bara vara.

Genom tiden jag ger mig själv, kommer mitt sanna jag till uttryck. Jag hör mig själv. Jag hör min längtan. Jag hör vilka steg som är mina att ta. Jag hör hur jag kan bidra till andra människor. 

Jag skapar inifrån & ut och låter min inre röst få vägleda mig genom dagen. 

Jag har bestämt att jag vill ge mig själv en stund om dagen. Ibland ger jag mig själv en timme, ibland fem minuter, ibland en stund, ibland flera stunder. Oavsett så är det en viktig stund, där jag fyller på med energi så att jag kan skapa, vara kreativ och även vara mer av mig själv i mötet med andra. 

Tack vare tiden som jag gett mig själv kom t.ex. SHE creates igenom. Det fanns plats och utrymme inuti mig att höra och ta emot denna idé. Läs mer om den här nedan. 

Frågor för din tid

Jag bollar över tre frågeställningar till dig, som hjälpt mig: 

1. Vilken är din relation till tid? Reflektera över hur du ser på tiden. Vilka mönster och tankebanor har du.

2. Hur kan du skapa mer fri tid i ditt liv? Finns det någonting du skulle kunna välja bort/trappa ner på som tar mycket av din tid? Finns det något du inte ens gillar att göra som du låter ta upp din tid? 

3. Vilket steg skulle du kunna ta idag för ditt inre? Om du blundar och ställer dig den här frågan varje dag, så lovar jag dig att det kommer komma svar till dig. Svar som inte alltid är lätta att följa, men svar som vill dig väl. 

Tack för att du är här och ger dig själv tid för din själ. Dela gärna i kommentaren hur du väljer att ge dig tid. Tillsammans kan vi inspirera varandra – att ta ett steg i taget.

Ps. Jag skapade en hashtag för oss som har Instagram (mig hittar du på @beautifiedbymaria) där vi kan dela med oss av ett steg vi tar för vårt inre, så vi hittar varandra där ute i cyber world #ettstegförmininreröst

Marias kurser

SHE creates – onlineprogram

Ett kreativt och själsligt program som sker via Skype – för dig som vill komma djupare i din skaparprocess och ta de steg du känner dig kallad att ta. Tillsammans med andra kvinnor får du göra en djupdykning i det kreativa skapandet.

Jag är så tacksam att jag vågade följa den här idéen som kom till mig som en viskning på en promenad – att skapa ett program & gemenskap för kreativa kvinnor som vill följa sitt inre kall! 

Under två månader denna vår har jag tagit del av så härliga kvinnor som delat med sig av sitt inre, sina drömmar & idéer. De flesta som gått programmet är antingen egna företagare eller lever ett kreativt liv på något annat vis. Med övningar varje vecka och olika teman inför varje Skypeträff har vi gjort en djupdykning i skaparprocessen och kreativiteten. Där den inre rösten har fått vara vägledaren. Det har varit helt fantastiskt att se hur denna cirkelformade grupp där alla har fått komma till uttryck och dela med sig från sitt inre, har öppnat upp till nya djup! 

Soul Whisper – webbkurs

Under 7 dagar får du guidade meditationer och övningar skickade till din e-post. Övningar som för dig närmre din själs viskningar. Med Soul Whisper i dina hörlurar kommer du att märka att din inre röst är närmre än du kanske tror. Du kan närsomhelst anmäla dig, direkt får du den första meditationen “kiss of a rose”.

Foton från amazing Unsplash, Kaboompics och mig själv. Tack!