Varje dag behöver jag hedra mitt inre. Varje dag behöver jag stanna upp och lyssna. Varje dag behöver jag be till min högre kraft. Varje dag behöver jag be om att få känna tilliten. Varje dag behöver jag våga vara mig själv. När jag gör det här kommer det som vill komma igenom mig, som ett vackert paket på posten, som jag bara behöver öppna och ta emot.

Det är när jag vågar stanna till i tomheten, skala av och vara i det enkla – som det kommer till mig det som jag behöver höra. Det som jag behöver få till mig för att våga ta nästa steg i mitt liv och i mitt skapande.

Det som blir så tydligt för mig är att det är i dessa perioder som mitt verkliga och autentiska skapande kan få chans att lysa igenom. Det är när jag tillåter mig att vara i tomheten, i mellanrummet, i mitt inre varande – det är då jag hör. Det är endast från den platsen jag kan skapa något som är mitt att skapa. Fritt från bruset av omvärlden. Varje dag leder mitt inre mig vidare – om jag tillåter det.

DET ÄR I ENKELHETEN JAG HINNER MED

I drygt ett år har jag nu valt det enklaste av enklaste i livet. Att skala av allt det som brusar. Allt det som inte känns som jag. Allt det som inte resonerar med mitt inre. Allt det som jag har klamrat mig fast vid tidigare år. Allt det som en gång varit sanning – har nu fått nya perspektiv. Det är i enkelheten som livet har uppstått igen. Det är i enkelheten jag hinner med att känna. Hinner med att vara jag. Hinner med att leva. Jag vet inte hur mycket mer det går att skala av, förmodligen mycket mer än mitt huvud kan förstå i denna stund. Det jag känner är att jag skalat av så pass mycket så att jag hör min inre längtan och röst idag, mer tydligt än någonsin.

Varje dag är en själslig övning. Varje dag behöver jag kliva upp och våga vara jag. Varje gång jag försöker att vara någonting annat än det min inre röst talar till mig, så gör det ont, fysiskt ont i kroppen. Men oj så svårt det är att behålla min egen sanning, när strukturen, makten, sociala medier och bruset från omvärlden är så starkt. Men wow, så tacksam jag är, just idag, att jag har modet att leva livet i det enkla, utifrån min egen röst och skapa det som kommer därifrån, och ingenting annat.

ALLA HÖR SIN EGEN INRE RÖST

Det är en tid i förändring, där det sker så mycket inuti var och en av oss. Alla har vi en alldeles fantastisk unik gåva att dela med oss av till vår omgivning. Och det vet bara du vad det är. Jag säger som Paolo Coelho ”alla hör sin egen inre röst, det handlar om att våga lyssna”. Jag skulle vilja lägga till, att våga skala bort sånt som tar onödigt mycket plats i livet och som inte servar varken mig eller mina nära och kära. För det är när jag vågar skala av och varva ner som jag också hör min inre längtan och på riktigt kan ge till min omgivning. För det är väl ändå det livet går ut på? Att finnas för andra människor. I mitt förra blogginlägg finns en övning på hur du kan skala av, du hittar den här. 

Det här är också temat på min nästa “kreativa bebis”. För det är precis det jag är här för att dela med mig av just i denna period av livet, att hjälpa andra att skapa ett mer hållbart liv. En vardag som känns lustfylld, där det finns en frihet att styra den egna tiden och ett mod att följa den inre rösten. Det sker inte på automatik, vi behöver göra våra dagliga rutiner/övningar som för oss närmre den egna sanningen.

“För mig har det blivit kristallklart hur jag behöver ta mig an en ny dag, för att behålla min sanning, mitt uttryck och det som jag är här för att ge! Det är precis det jag håller på att skapa för den som vill lära sig att leva livet utifrån frihet snarare än borden, måsten och gamla strukturer. Det är inte alltid en lätt match att välja en väg som inte är helt upptrampad och beprövad. Samtidigt känns det som det enda rätta. Det kommer att komma mer om den här “kreativa bebisen” när tiden är mogen.

Här nedan finner du en övning redan idag hur du kan närma dig din egen röst.

 

 

En övning att närma sig det inre!

Stanna upp. Skala av. Lyssna. Följ. 

När du gör den här övningen, bli inte förvånad om du hör din inre röst innan du ens satt igång. Tappa heller inte tålamodet om det tar ett tag för dig att höra din röst, ibland kan det ta flera dagar. Vi befinner oss alla på olika platser i livet, var och en behöver hitta in till sin egen röst på sitt vis. Det här kan vara till en hjälp:

ÖVNING

  1. Stanna upp – Rusar du på i livet och önskar att du hade mer tid? Ställ dig frågan en gång per dag: När idag ska jag stanna till och andas, och bara ta en stund för mig själv?
  2. Skala av – Har du för mycket på din agenda? Önskar du att du hann med det där du går och dagdrömmer om? Ställ dig frågan: Vad skulle du kunna skala av i livet just nu som tar din energi?
  3. Lyssna – vad kommer till dig när du stannar upp?
  4. Följ – våga följ det som kommer till dig, säger din inre röst att du ska gå en kurs, att du ska gå ner i tid på jobbet, att du ska höra av dig till en gammal vän, vad det än är den inre rösten viskar – hur kan du idag ta ett litet steg som följer den rösten?

 

 

Min man, som finns vid min sida varje dag som supportar mitt livsverk & mitt skapande och mina kära medsystrar som gör sin egen resa och ger sitt eget liv och uttryck det utrymme det behöver – jag behöver ert mod, tack för att ni finns och inspirerar mig.

Kram Maria

Ps. Nya datum för SHE creates finns nu uppe här. En kurs för kreativa kvinnor som vill följa sitt inre kall.

Foto: Maria Stadell