En vildkvinna

– låter du den vilda kvinnan i dig få ta plats i ditt liv?

Jag kände mig som en tämjd vildkvinna som var inlåst i mig själv. Jag visste att jag längtade efter frihet, men hade ingen aning om hur jag skulle få det. Jag provade på olika jobb, men kände mig aldrig tillfredsställd med det jag gjorde. Min själ skrek efter mer frihet och det enda jag skrev i min dagbok var att jag drömde om att få styra min egen tid. Hur då? Jag hade inte den blekaste aning om hur det skulle gå till. Men jag visste att jag hade en enorm längtan efter frihet. 

Ett steg i taget under åtta år (eller 36, beroende på hur jag räknar ;)) har lett mig till den dröm jag upplever att jag lever i just nu. 

If you are always trying to be normal, you will never know how amazing you can be

Maya Angelou 

LYSSNA PÅ DIN INRE RÖST = FRIHET

Nu lever jag i en frihet varje dag, där jag kliver upp på morgonen och inte har en tid att passa. Jag bestämmer själv hur mycket jag vill jobba varje dag och på mitt kylskåp sitter en påminnelse att 2-3 timmar räcker gott och väl. Ibland är det lite tricky med tiden, det är många dagar jag far iväg i kreativitetens anda och jobbar mer än det, men å andra sidan är det också många dagar som jag jobbar noll timmar. Jag trodde nog aldrig när jag började nosa på det här med att starta eget kunde innebära så här stor frihet, och det är precis just det här som jag tycker så mycket om – att jag får följa med i kreativitetens flöde. 

“Ibland behöver jag fylla på med den storslagna naturen för att komma djupare i min kreativitet!” Psst, var beredd på dånande ljud. 

  • Visst, det har stundtals varit jobbigt att inte ha en stadig lön den 25:e. 
  • Visst, det är ibland lite ensamt utan kollegor. 
  • Visst, det är ibland drygt att bolla idéer med mig själv. 

MEN, jag skulle inte för någonting i världen vilja byta ut det. Jag är gjord för den här livsstilen och jag älskar friheten. Jag behöver få följa flödet. Jag behöver få vara kreativ precis när jag vill och kan, inte på bestämda arbetstider som någon annan bestämmer åt mig. Jag behöver få ta semester när jag vill, som t.ex. den här spontana resan till Åre tidigare i vår som du ser på bilderna. Jag behöver få vara den vilda kvinnan som flödar med i naturens och min egen kropps rytm. Ja, precis så är det. Vild och fri. 

Att styra över min egen tid och hur jag vill lägga upp min dag är något jag är enormt tacksam för idag – och livet har verkligen gåtfulla vägar som jag inte ens i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mig. Tack vare att jag vågade släppa taget om den box som var mig så trygg, så kan jag idag leva i en frihet där själen får flöda i det som är sant för mig – ett steg i taget. 

Det finns så mycket ord som vill komma igenom mig dessa dagar. Och snart vill jag skriva om vårt nya hus som vi ska flytta till nästa vecka. En dröm för både Olov och mig. Att få skapa ett hem från scratch (tro mig, det är ett STORT renoveringsobjekt). Det finns så mycket att säga om detta kreativa hus, innan vi ens har flyttat in. Ser fram emot att dela mer om det här på bloggen under sommaren och speciellt mycket ser jag fram emot att skapa mig min alldeles egna kreativa studio. 

Until then: Vad drömmer du om och när känner du dig som mest fri? Dela gärna i kommentaren. 

Den här bönen här nere kom till mig för någon vecka sedan, och passar perfekt att be de dagar jag behöver extra mod att ta de steg som viskar till mig.

 

Ps.  Skulle du behöva vägledning att hitta till ditt kreativa flöde och frigöra dig mer tid – kolla in min helt nya sessionsserie SKAPA, längst ner.

Holy Spirit Prayer

”Holy Spirit, 

Come fly with me and take me to the places I have not seen yet. 

 

Holy Spirit, 

Come be with me and show me the world from your view. 

 

Holy Spirit, 

Come dance with me and take me in your arms and let me flow with you. 

 

Holy Spirit, 

Come play with me and let me feel your laughter from within. 

 

Holy Spirit, 

Come hold my hand and lead me the way – one step at a time. 

 

Holy Spirit. You and Me. Amen”. 

Av Maria Stadell 

SKAPA – en sessionsserie för din kreativitet

Nu finns min nya sessionsserie SKAPA – för dig som längtar efter att leva livet från den inre rösten och skapa det som kommer inifrån. Det här är för dig som vill komma djupare i din skaparprocess och ta de steg du längtar efter. Jag jobbar endast med ett fåtal kvinnor på tu man hand per månad.

Foton från Olov, Sanna och mig själv. Tack!